48u Pizzadeeg
- Leen
- 7 apr
- 1 minuten om te lezen

We beginnen de pizza week met de basis: een goed pizzadeeg voor een krokante bodem. Ik heb al véél degen getest en deze kwam als de beste uit de test :)
Voor 6 a 8 pizza's
1 uur werk + 48 uur rusten
600 ml water
1000 gr bloem + extra om te bestuiven
10 gr zout
3 gram gist
Gist in lauw water
✨ Warm het water lichtjes op (lauw) en laat de gist er 10 minuten in trekken.
✨ Meng de bloem, water, met gist en zout door elkaar.
✨ Kneed 5 minuten tot een deeg.
✨ Bedek de kom en laat 1,5 uur rusten.
✨ Kneed het deeg goed door en laat nog eens 30 minuten rusten.
✨ Maak 6 a 8 gelijken van het deeg, kneed elk bolletjes nog eens goed door.
✨ Leg ze op een bebloemde plaat of plank, bedek ze en laat 2 nachten rusten in de koelkast.
✨ Haal ze twee uur op voorhand uit voor het beste resultaat.
✨ Vorm van elke bol een bodem op een bebloemd oppervlak.
✨ Versier met uw favoriete saus en toppings.
✨ Bak ze 6 minuten op 400 graden in een pizza oven.
✨ Of 20 minuten op 220 graden.
✨ Of tot ze gaar en lekker krokant is :)
Comments