top of page

48u Pizzadeeg

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 apr
  • 1 minuten om te lezen

We beginnen de pizza week met de basis: een goed pizzadeeg voor een krokante bodem. Ik heb al véél degen getest en deze kwam als de beste uit de test :)


Voor 6 a 8 pizza's

1 uur werk + 48 uur rusten


600 ml water

1000 gr bloem + extra om te bestuiven

10 gr zout

3 gram gist


Gist in lauw water



✨ Warm het water lichtjes op (lauw) en laat de gist er 10 minuten in trekken.


✨ Meng de bloem, water, met gist en zout door elkaar.

✨ Kneed 5 minuten tot een deeg.


✨ Bedek de kom en laat 1,5 uur rusten.

✨ Kneed het deeg goed door en laat nog eens 30 minuten rusten.




✨ Maak 6 a 8 gelijken van het deeg, kneed elk bolletjes nog eens goed door.

✨ Leg ze op een bebloemde plaat of plank, bedek ze en laat 2 nachten rusten in de koelkast.


✨ Haal ze twee uur op voorhand uit voor het beste resultaat.

✨ Vorm van elke bol een bodem op een bebloemd oppervlak.

✨ Versier met uw favoriete saus en toppings.


✨ Bak ze 6 minuten op 400 graden in een pizza oven.

✨ Of 20 minuten op 220 graden.

✨ Of tot ze gaar en lekker krokant is :)



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page