Asperges met mandarijn beurre blanc en basilicum pangrattato
- Leen
- 16 apr
- 2 minuten om te lezen

Voor mij de eerste asperges van het seizoen, ik combineerde ze met een beurre blanc met mandarijn, en pangrattato (krokant broodkruim) met basilicum. Daarbij serveerde ik gebakken zalmfilet en aardappelen. Het enige nadeel was dat ik veel te weinig van de lekkere saus gemaakt had, dus heb onmiddellijk dubbele hoeveelheden genoteerd in mijn recept :)
Voor de beurre blanc saus:
8 mandarijnen
100 ml witte wijn
150 gram boter
Zout naar smaak
Voor de basilicum pangrattato:
100 gram panko
3 eetlepels groene basilicumolie, recept vind je hier of kan je kopen van het merk Gronn Green
Zout naar smaak
Voor de asperges:
500 gram asperges. Wit, groen of een mengeling.
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Om af te werken:
Pyramidezout
Zwarte peper
Maak de asperges:
✨ Schil de witte asperges, groene asperges hoef je niet te schillen.
✨ Snij de kontjes er af.
✨ Snij elke asperge in de lengte door de helft.
✨ Bak ze in een pan met de olijfolie op middelhoog, met de gesneden kant naar beneden, tot ze een mooie kleur hebben.
✨ Ik heb voorkeur voor beetgare asperges, je kan ze ook koken indien gewenst.
✨ Kruid naar smaak met zout.
Maak de pangrattato:
✨ Doe de basilicumolie en panko in een pan, meng goed door elkaar en bak op laag vuur tot het mooi krokant is.
✨ Het recept voor basilicum olie vind je hier.
Maak de saus:
✨ Knijp het sap uit de mandarijnen en doe in een steelpannetje.
✨ Giet de wijn er bij. Laat dit gedurende 20 minuten inkoken op laag vuur.
✨ Haal de pan van het vuur en doe de boter er in blokjes bij, terwijl je roert met een klopper.
✨ Giet een spiegel saus op een bord, leg de asperges er boven op en versier met de pangrattato, pyramidezout en peper.
✨ Serveer met zalm en aardappelen.
Comentários