top of page

Bakwan Jagung: indonesische maiskoekjes

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 12 stuks

40 minuten werk


400 gram mais uit blik zonder vocht of gekookte verse mais

100 gram tarwebloem

75 gram rijstbloem

2 eetlepels mais zetmeel

2 shallots, fijngesneden

2 lente ui, fijngesneden

50 gram witte kool, fijngesneden

3 gedroogde kaffir limoen blaadjes, verkruimeld

1 theelepel kurkuma

1 theelepel suiker

Zout en peper naar smaak

2 eieren

200 ml water

Zonnebloem olie

Ketchup en/of sambal om te dippen


✨️Meng alle droge ingredienten in een kom,

✨️Doe hierbij de eieren en giet het water hier traag bij, tot er een los deeg ontstaat.

✨️Doe de mais, shallot, lente ui en kool hier bij

✨️Bak de maiskoekjes in hoopjes van 2 eetlepels in een pan met zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.

✨️Serveer met ketchup en/of sambal


コメント


bottom of page