Voor 12 stuks
40 minuten werk
400 gram mais uit blik zonder vocht of gekookte verse mais
100 gram tarwebloem
75 gram rijstbloem
2 eetlepels mais zetmeel
2 shallots, fijngesneden
2 lente ui, fijngesneden
50 gram witte kool, fijngesneden
3 gedroogde kaffir limoen blaadjes, verkruimeld
1 theelepel kurkuma
1 theelepel suiker
Zout en peper naar smaak
2 eieren
200 ml water
Zonnebloem olie
Ketchup en/of sambal om te dippen
✨️Meng alle droge ingredienten in een kom,
✨️Doe hierbij de eieren en giet het water hier traag bij, tot er een los deeg ontstaat.
✨️Doe de mais, shallot, lente ui en kool hier bij
✨️Bak de maiskoekjes in hoopjes van 2 eetlepels in een pan met zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.
✨️Serveer met ketchup en/of sambal
コメント