Voor 8 stuks
30 minuten werk
Voor de bhaji’s:
250 gram spruitjes
1 grote rode ui
150 gram kikkererwten bloem
50 gram tarwebloem
2 eetlepels mais zetmeel
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel kurkuma
200 ml koud, bruisend water, of een beetje meer indien niet dun genoeg
zonnebloemolie
Voor de chutney:
Handje verse koriander
2 eetlepels ongezouten pinda’s
Schijfje verse gember
Sap van 1 citroen
2 tenen knoflook
Scheutje water of melk
zout
✨️Snij de spruitjes en rode ui zeer fijn
✨️Meng de kikkererwtenbloem, tarwebloem, mais zetmeel, garam masala, kurkuma en het water tot een egaal, los beslag.
✨️Meng hierdoor de spruitjes en rode ui
✨️Bak in een pan met zonnebloemolie in hoopjes van ongeveer twee eetlepels.
✨️Maak de chutney door alle ingredienten in een hakmolentje of blender te doen tot een egale saus.
Comments