top of page
Foto van schrijverLeen

Bloemkool en aardappel in de oven met mosterd en Watou

Deze ovenschotel is een ode aan lokale Belgische producten... Bloemkool uit de tuin van onze buren, aardappelen van hoevewinkel, mosterd van Tierenteyn, kaas van Watou.


Voor 6 personen als bijgerecht

1 uur werk


1 kilo vastkokende aardappelen

1 bloemkool


300 gram Watou kaas (blok)

2 eetlepels mosterd van Ferdinand Tierenteyn

100 ml room

Peper en zout



✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes.

✨ Snij de bloemkool in stukken. De wortel is ook perfect eetbaar.

✨ Kook de bloemkool en aardappelen 3/4 gaar.

✨ Meng de room en mosterd in een kommetje, kruid met peper en zout.

✨ Leg de bloemkool en aardappelen in een ovenschaal, giet het room mengsel er over heen.

✨ Rasp de Watou kaas en strooi dit er over heen.

✨ Bak 25 minuten in de oven, tot er een mooie korst op staat en de aardappelen en bloemkool gaar zijn.

Comments


bottom of page