Deze ovenschotel is een ode aan lokale Belgische producten... Bloemkool uit de tuin van onze buren, aardappelen van hoevewinkel, mosterd van Tierenteyn, kaas van Watou.
Voor 6 personen als bijgerecht
1 uur werk
1 kilo vastkokende aardappelen
1 bloemkool
300 gram Watou kaas (blok)
2 eetlepels mosterd van Ferdinand Tierenteyn
100 ml room
Peper en zout
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes.
✨ Snij de bloemkool in stukken. De wortel is ook perfect eetbaar.
✨ Kook de bloemkool en aardappelen 3/4 gaar.
✨ Meng de room en mosterd in een kommetje, kruid met peper en zout.
✨ Leg de bloemkool en aardappelen in een ovenschaal, giet het room mengsel er over heen.
✨ Rasp de Watou kaas en strooi dit er over heen.
✨ Bak 25 minuten in de oven, tot er een mooie korst op staat en de aardappelen en bloemkool gaar zijn.
Comments