Boontjes met gehakt en miso
- Leen
- 6 okt 2024
- 1 minuten om te lezen

Voor dit gerecht gebruikte ik bevroren boontjes én bevroren gehakt. ontdooien is niet nodig. Dit gerecht kan dus makkelijk achter hand gehouden worden wanneer het even snel en makkelijk moet zijn. Ideaal voor drukke week avonden
Voor 4 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk
400 gram gehakt
600 gram boontjes
2 uien
1 eetlepel donkere sojasaus
Scheutje olie
Voor de saus:
1 eetlepel shiro miso (witte miso)
3 eetlepels zoete mirin
3 eetlepels water
2 eetlepels sesam olie
Voor de afwerking:
Sesam zaadjes
Rijst
Thaise basilicum/ koriander
✨ Zet alvast een pot kokend water op het vuur en kook de rijst terwijl je de rest maakt.
✨ Snij de ui in stukjes.
✨ Doe het bevroren gehakt met een scheutje olie in een pan. Zet het vuur middelhoog. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten bakken. Draai de blok gehakt om en bak nog eens 5 minuten. Voeg de donkere sojasaus toe. Gebruik een puree stamper om het gehakt uit elkaar te duwen.
✨ Voeg de ui en bevroren boontjes toe. Laat 5 minuten bakken met deksel op de pan.
✨ Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
✨ Haal het deksel van de pan en zet het vuur hoog, laat alles bakken zodat het een mooi kleurtje krijgt.
✨ Voeg de saus toe en laat even mee bakken zodat alle smaken elkaar leren kennen.
✨ Serveer met rijst, sesamzaadjes en een beetje verse koriander.
Comments