Pan con tomate, bruschetta, crostini, pa amb tomàquet, pan tumaca, .... allemaal namen voor variaties van brood met tomaat. Ik serveerde alles apart zodat iedereen zijn eigen broodje kon maken.
Voor 4 personen als voorgerecht op apero
20 minuten werk
3 tomaten
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
2 tenen knoflook, gemalen
6 sneetjes oud brood
Een handje verse basilicum
1/2 chilipeper in sneetjes
30 gram ingemaakte rode ui (recept op mijn site)
1 theelepel pyramide zout
✨️ Snij de tomaten in twee, rasp ze in een kom tot enkel het velletje over blijft.
✨️ Voeg de olijfolie, knoflook en zout toe aan de tomaten.
✨️ Snij het brood in serveerbare stukken en rooster in de oven op 200 graden gedurende 10 minuten of tot het brood goudbruin en krokant is.
✨️Serveer met de basilicum, chilipeper, rode ui en pyramide zout in aparte kommetjes.
Comments