top of page

"Bánh Tráng Nuong": Vietnamese omelet op rijstpapier

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 mrt
  • 1 minuten om te lezen


Dit gerecht wordt wel eens een "Vietnamese pizza" genoemd, behalve dat het plat is, heeft het wel niks met een pizza te maken :) het is een snack gemaakt met een krokant gebakken rijstvel, een ei en dan allerlei toppings naar keuze. Eentje maken kost je maar vijf minuten!


Voor 1 stuk

5 minuten werk


1 rijstvel

1 ei


Toppings naar keuze, ik gebruikte:

Chili olie

Koriander

Gebakken scampi


Je kan er ook op doen:

gesneden stukjes tv worst

gedroogde garnalen

pork floss

sojascheuten

spek

Mayonaise

Ketchup

...



Zet een pan op middelhoog vuur.

  Leg het rijstvel in de pan, gebruik géén olie

  Breek het ei rechtstreeks op het rijstvel en kluts door elkaar, zorg dat heel het vel bedekt is.

  Leg de gebakken scampi, chili olie en koriander er gelijkmatig op.

  Laat bakken tot het ei gaar is en het rijstvel krokant.

  Vouw dicht en eet op!

Tip: Ook zeer leuk om te serveren als hapje!

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page