"Bánh Tráng Nuong": Vietnamese omelet op rijstpapier
- Leen
- 15 mrt
- 1 minuten om te lezen

Dit gerecht wordt wel eens een "Vietnamese pizza" genoemd, behalve dat het plat is, heeft het wel niks met een pizza te maken :) het is een snack gemaakt met een krokant gebakken rijstvel, een ei en dan allerlei toppings naar keuze. Eentje maken kost je maar vijf minuten!
Voor 1 stuk
5 minuten werk
1 rijstvel
1 ei
Toppings naar keuze, ik gebruikte:
Chili olie
Koriander
Gebakken scampi
Je kan er ook op doen:
gesneden stukjes tv worst
gedroogde garnalen
pork floss
sojascheuten
spek
Mayonaise
Ketchup
...
✨ Zet een pan op middelhoog vuur.
✨ Leg het rijstvel in de pan, gebruik géén olie
✨ Breek het ei rechtstreeks op het rijstvel en kluts door elkaar, zorg dat heel het vel bedekt is.
✨ Leg de gebakken scampi, chili olie en koriander er gelijkmatig op.
✨ Laat bakken tot het ei gaar is en het rijstvel krokant.
✨ Vouw dicht en eet op!
Tip: Ook zeer leuk om te serveren als hapje!
Comentarios