top of page

"Bánh xèo": Vietnamese gevulde krokante pannenkoek

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 16 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Een klassieker uit de Vietnamese keuken: Bánh xèo, een lekkere pannenkoek met kokosmelk in het beslag, gevuld met sojascheuten, scampi en spek. Supper lekker.


Deze pannenkoek word gegeten door ze in stukjes te doen, in een blaadje sla of kool te wikkelen, met wat munt en koriander, en tenslotte te dippen in nước chấm.





Voor het beslag:

200 gram Bánh xèo bloem, te koop bij de aziatische winkel

100 ml kokosmelk

100 ml bruisend water

300 ml water

1 theelepel kurkumapoeder


Voor de vulling:

12 scampi's

200 gram ongezouten en dik gesneden spek

100 gram sojascheuten

2 lente ui


Voor er bij:

Sla of koolblaadjes

Munt

Koriander

Nước chấm (Vietnamese dipsaus)



Maak het deeg: doe de speciale bloem in een kom, samen met het kurkuma poeder.

Voeg de kokosmelk, water en bruisend water toe.

Meng tot het een homogeen deeg vormt.


Bereid de vulling voor:

Snij het spek in stukjes en bak het gaar. Laat het vet in de pan.

Bak de scampi gaar in het overgebleven vet.


Giet een pollepel deeg in de pan.

Leg enkele scampi en stukjes spek op het deeg terwijl het bakt.

Bak tot de pannenkoek krokant is. Omdraaien hoeft niet.

Leg een handje sojascheuten er op en vouw dicht.


Doe de pannenkoek in stukjes, wikkel in een stukje sla of kool samen met wat koriander en munt. Dip in de Nước chấm.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page