"Bánh xèo": Vietnamese gevulde krokante pannenkoek
- Leen
- 16 mrt
- 1 minuten om te lezen

Een klassieker uit de Vietnamese keuken: Bánh xèo, een lekkere pannenkoek met kokosmelk in het beslag, gevuld met sojascheuten, scampi en spek. Supper lekker.
Deze pannenkoek word gegeten door ze in stukjes te doen, in een blaadje sla of kool te wikkelen, met wat munt en koriander, en tenslotte te dippen in nước chấm.
Voor het beslag:
200 gram Bánh xèo bloem, te koop bij de aziatische winkel
100 ml kokosmelk
100 ml bruisend water
300 ml water
1 theelepel kurkumapoeder
Voor de vulling:
12 scampi's
200 gram ongezouten en dik gesneden spek
100 gram sojascheuten
2 lente ui
Voor er bij:
Sla of koolblaadjes
Munt
Koriander
Nước chấm (Vietnamese dipsaus)
Comments