top of page
Foto van schrijverLeen

Caesar steak tartare

Dit feestelijke voorgerecht is een kruising tussen steak tartare en caesar salade. Beide gerechten staan heel hoog op mijn favorieten lijstje. De caesar dressing en crackers werden zelf gemaakt en dat kan volledig op voorhand. Gegarandeerd succes.


Ook ideaal om in een glaasje te serveren als hapje.


Voor 4 personen als voorgerecht

30 minuten werk (+ & uur als je de crackers ook zelf maakt)


Voor de caesar dressing:

30 gram parmezaan

4 ansjovis filets

1 eetlepel olie van de ansjovis

1 theelepel kappertjes

1 eetlepel sap van de kappertjes

3 eetlepels olijfolie

1/2 theelepel scherpe mosterd

1 eigeel

peper naar smaak


Voor de afwerking:

Fruit en noten crackers, recept vind je hier

Appel kappertjes

Parmezaanse kaas

Little gem sla

Ansjovis



✨ Leg de steak een uurtje voor het hakken in de diepvriezer, dit snijdt makkelijker.


Maak de dressing:

✨ Doe alle ingredienten voor de dressing in een hakmolentje en mix tot een gladde saus.



✨ Hak de steak in fijne blokjes van ongeveer een halve op een halve centimeter. Dit gaat het beste wanneer de steak half bevroren is. Je kan ze ook fijner hakken indien gewenst.

✨ Meng enkele lepels van de saus onder de gehakte steak.

✨ Leg enkele blaadjes van de sla op een bord, schik hier over de steak tartare.

✨ Versier met enkele toefjes saus, ansjovis, appel kappertjes, de crackers en geraspte parmezaanse kaas.

Comments


bottom of page