Ik kreeg de vraag om een chinese tomatensoep te maken zoals bij de afhaalchinees. Alleen... heb ik deze nog nooit zelf gegeten dus naar de smaak was het enkel gokken. Ik heb veel recepten gelezen en op deze manier mijn eigen draai er aan gegeven. En het antwoord was ... 85% overeenkomt, mijn soep heeft meer kip en vulling. En was iets minder pikant. Geslaagd, denk ik dan.
Voor 8 personen
40 minuten werk
2l kippenbouillon
2 kippenbillen
3 verse tomaten
1 theelepel verse geraspte gember
1 wortel
1 paprika
2 tenen knoflook
1 eetlepel tomaten concentraat
Handje gedroogde houten oorpaddenstoel (wood ear mushroom)
80 ml lichte sojasaus
20 ml azijn
200 gr appelmoes
3 eetlepels sriracha
4 eieren
2 eetlepels maizena + 50ml water
✨ Breid de ingrediënten voor:
✨ Snij de paprika en wortel in kleine blokjes.
✨ Snij de tomaten in groffe blokjes.
✨ Rasp de gember en knoflook.
✨ In een grote pot, kook de kippenbillen 20 minuten in de bouillon.
✨ Vis de kip er uit en pluis ze.
✨ Voeg de tomaten, tomaten concentraat, wortel, gember, knoflook en paprika toe. Laat 10 minuten koken.
✨ Voeg de houten oorpaddenstoel, sojasaus, azijn, appelmoes en sriracha toe. Laat nog eens 10 minuten koken.
✨ In een kommetje, breek de eieren en kluts ze.
✨ giet ze rustig in de soep terwijl je stilletjes roert, om sliertjes te vormen.
✨ Meng de maizena met het water en voeg toe. Laat nog even doorkoken.
✨ Werk af met gesneden lente ui.
Comments