Een lekkere ovenschotel met pasta, kan volledig op voorhand voorbereid worden en moet vlak voor het eten nog gewoon in de oven. Ik vulde deze met venkelworst, ui en nog éxtra venkelzaad omdat ik het zo graag lust. De saus is rijk en zoet door de geroosterde paprika. Echte comfort food voor de herfst.
Indien je geen venkelworst vind, kan je ook varkensgehakt gebruiken en zelf venkelzaad toevoegen. Voor dit recept is dat een waardige vervanging.
Voor 3 a 4 personen als hoofdgerecht
1 uur werk
Voor de gevulde pasta:
250 gram conchiglie pasta
200 gram venkelworst
2 uien
1 theelepel venkelzaadjes
Zout en peper naar smaak
Scheutje olie
1 bol mozzarella
20 gram Parmezaanse kaas (blok)
Voor de saus:
1 paprika
3 tomaten
50 ml water
Gedroogde oregano,
Gedroogde basilicum
1 theelepel venkelzaad
Zout en peper naar smaak
✨ Snij de paprika in stukjes. Snij de tomaten door de helft.
✨ Doe de paprika en tomaat in een ovenschaal.
✨ Kruid royaal met peper en zout en spray er wat olie over.
✨ Rooster in de oven onder de grill gedurende 20 minuten of tot de randjes goed bruin zien en alles gaar is.
✨ Giet alles in een hoge beker, kruid met de venkelzaadjes, oregano en basilicum.
✨ Voeg het water toe en mix met een staafmixer.
✨ Giet de saus in een ovenschaal, gebruik eventueel dezelfde al waar de paprika in geroosterd werd, minder afwas.
✨ Kook de pasta 20 minuten of tot ze gaar zijn. Kijk naar de instructies op de verpakking, dit hangt af van de grootte. Giet af en laat wat afkoelen.
✨ Pel en snij de uien in kleine stukjes.
✨ Snij de venkelworsten open en haal de vulling er uit.
✨ Bak de ui en venkelworst in een pan met een beetje olie.
✨ Prak de worst met een vork zodat deze uit elkaar valt.
✨ Kruid met peper, zout en meer venkelzaad. Bak alles tot de ui en worst goed bruin gebakken is.
✨ Doe in elke pastaschelp een theelepeltje vulling.
✨ Leg de schelpen voorzichtig naast elkaar in de saus.
✨ Snij de mozzarella in blokjes en verdeel tussen de schelpen.
✨ Rasp wat Parmezaanse kaas over het geheel
✨ Bedek de ovenschotel en bewaar in de koelkast tot vlak voor etenstijd.
✨ Bak in de oven op 180 graden gedurende 25 minuten of tot alles goed verhit is.
コメント