Lekker als bijgerecht bij de barbecue of als onderdeel van een salade.
Voor 4 personen als bijgerecht
15 minuten werk
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
Voor de dressing:
Zeste en sap van een citroen
Enkele blaadjes van elk, ongeveer 15 gram in totaal van: peterselie, munt, oregano, basilicum en bieslook
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
✨️ Snij de courgette in schijfjes.
✨️ Bestrooi met zout en laat 30 minuten inwerken.
✨️ Dep de courgette schijfjes droog en smeer in met olie.
✨️ Grill ze op de barbecue tot ze mooi goudbruin ziet.
✨️ Maak de dressing: snij de kruiden heel fijn.
✨️ Rasp de zeste van de citroen en pers hem uit.
✨️ Meng de kruiden met het citroensap, de zeste, olijfolie en peper en zout.
✨️ Doe dit op de courgette terwijl deze nog warm is zodat de smaken er goed in trekken.
Comments