top of page

Courgette op de barbecue met frisse dressing van groene kruiden.

Foto van schrijver: Leen Leen

Lekker als bijgerecht bij de barbecue of als onderdeel van een salade.


Voor 4 personen als bijgerecht

15 minuten werk


2 courgettes

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper


Voor de dressing:

Zeste en sap van een citroen

Enkele blaadjes van elk, ongeveer 15 gram in totaal van: peterselie, munt, oregano, basilicum en bieslook

3 eetlepels olijfolie

Peper en zout



✨️ Snij de courgette in schijfjes.

✨️ Bestrooi met zout en laat 30 minuten inwerken.

✨️ Dep de courgette schijfjes droog en smeer in met olie.

✨️ Grill ze op de barbecue tot ze mooi goudbruin ziet.


✨️ Maak de dressing: snij de kruiden heel fijn.

✨️ Rasp de zeste van de citroen en pers hem uit.

✨️ Meng de kruiden met het citroensap, de zeste, olijfolie en peper en zout.

✨️ Doe dit op de courgette terwijl deze nog warm is zodat de smaken er goed in trekken.


Comments


bottom of page