"Dakkous": Arabische pittige tomatensaus
- Leen
- 27 mrt
- 1 minuten om te lezen

Dakkous is een heerlijke, pittige Arabische tomatensaus die perfect past bij Kabsa, waar ik gisteren het recept van deelde. Deze saus heeft een rijke smaak dankzij de combinatie van verse tomaten, knoflook en kruiden en voegt een heerlijke kick toe aan je maaltijd. Nog beter, het is rauw en bijgevolg klaar op vijf minuten.
Voor een grote portie voor 6 a 8 personen
5 minuten werk
3 tomaten
1 ajuin
1 spaanse chilipeper
Zeste van 1 citroen + al het vruchtvlees
2 tenen look
Zout naar smaak
1/2 theelepel komijn
3 takjes munt
Handje koriander
✨ Zest de citroen en snij de witte schil er af. Al het vruchtvlees gaan we in de saus draaien.
✨ In een blender, doe alles behalve de munt en koriander.
✨ Mix tot tot alles in stukjes is, maar je mag nog wat structuur in de saus hebben.
✨ Voeg de munt en koriander toe en mix kort, tot de kruiden fijngehakt zijn.

✨ Serveer bij de Kabsa, recept vind je hier
Comments