top of page
Foto van schrijverManuela

Door Manuela: Baileys chocolade taart


Durf jij het aan? Drank in de taart? Deze taart klinkt misschien wel spannend in de oren. Toch is deze een overheerlijke gouden combinatie: met de hazelnoot smaak van Baileys, de gesmolten chocolade door de slagroom, en met zoete plakjes banaan. Een zoete strelende verleiding in je mond, die met de krokante bodem van Bastogne koekjes je toch met beiden benen op grond houdt…


Benodigdheden:

500 gram Bastogne koekjes

150 gram roomboter

3 bananen

300 gram (melk) chocolade

500 gram slagroom

1 zakje klopfix

30 ml Baileys ( voor de echte durfallen 50 ml)


Het recept:

✨ Doe de helft van de koekjes in een theedoek, vouw de theedoek dicht en sla met een deegroller op de theedoek…. Net zolang totdat de koekjes echt goed verpulverd zijn… dit is echt belangrijk anders gaat later de taart afbrokkelen…

✨ Als alles is verpulverd pak je deel 2 en doe je precies het zelfde.


✨ Pak een steelpannetje en laat daar de boter in smelten. Als de boter volledig is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur en doe je de verpulverde koekjes bij de boter. Goed roeren. Zit de boter goed door de koekjes verdeeld? Je ziet dat doordat alles is verkleurd.

✨ Nu mag je het mengsel op de taartbodem leggen. Pak een lepel en druk het mengsel aan… net als dat je dat bij kwarktaart of Monchou taart doet.

✨ Breek de chocolade in kleine stukjes. En smelt deze au-bain-marie (met een steelpannetje met water en daarboven een kommetje met de chocola die dan al roerend dus smelt)

✨ Als de chocola klaar is moet je die aan de kant wachtend tot de chocola op kamer temperatuur is. (dit is echt belangrijk! Anders gaat je slagroom schiften!)

✨ Ondertussen kun je 3 bananen in plakjes snijden.

✨ Is je chocolade afgekoeld? Dan kunnen we de slagroom met de klopfix en de Baileys in de keukenmachine. Klop dit op tot een stevig beslag.

✨ Doe de gesmolten chocolade erdoor als de slagroom bijna opgeklopt is. Laat verder kloppen tot de slagroom stevig is.

✨ De helft van de chocolade slagroom mag in de bakvorm. Dan mag je het mengsel glad verdelen in de bakvorm.

✨ Daarboven op verdeel je de plakjes banaan. Dan mag de rest van de chocoladeslagroom er bovenop. En mag het gladgestreken worden.

✨ Nu mag hij een nachtje in de koelkast. De volgende dag kun je deze Baileys chocolade taart proberen

✨ Let op hoe langer je deze taart bewaart hoe sterker de alcohol.

✨ Smakelijk!

Comments


bottom of page