top of page
Foto van schrijverManuela

Door Manuela: Witte arretjescake met, framboos Bastogne koekjes en Maltesers


Vandaag is het feest!! Want ik ( Manuela de gastblogger) ben vandaag 35 geworden :) en daarom worden jullie natuurlijk getrakteerd op worden met een heerlijk recept!


Dit keer een overheerlijke arretjescake… niet een traditionele van chocola en biscuitjes maar een van witte chocola framboos met Bastogne koekjes en Maltesers… echt een feestje dus!


Het recept is heel simpel te maken. Hoeft niet in de oven en in een mum van tijd klaar. En is ook nog een super lekker…wie wil dat nou niet?


Even een klein sentimenteel tekstje… gewoon omdat ik Leen zo dankbaar ben dat ze me deze kans biedt! Maar jullie als lezers en hobbybakkers en thuiskoks natuurlijk ook niet te vergeten! Jullie zijn het die de recepten proberen en waarderen… En ik beloof je 1 ding: er komt nog heel veel moois maar vooral ook nog heel veel lekkers aan! Laat vooral weten wat jullie van de recepten vinden!



300 gram witte chocola met framboos van Delicata reep van de Albert Hein ( zijn 2 repen in totaal)

200 gram witte chocola willekeurig merk

250 gram slagroom

80 gram suiker ( 25 gram extra voor de extra zoete kauwen)

125 gram margarine of roomboter

200 gram Bastogne koekjes

75 gram Maltesers


Breek de witte chocola in een hitte bestendige kom en smelt de (au bain-marie) ( al roerend met een spatel smelt je de chocola boven het hete pannetje en zorg dat er geen water bij de chocolade komt!


Doe de slagroom in een schaaltje in de magnetron en doe hier de suiker bij. Roer dit met een garde goed door elkaar. Zet deze 2 minuten in de magnetron zodat de suiker goed smelt…


Doe nu de boter bij het slagroom en laat het smelten terwijl je roert.

Doe dit geheel nu bij de gesmolten chocola…


Pak een schone theedoek en leg daar de Bastogne koeken in. Vouw dan de theedoek dicht. En sla met met een deegroller op de theedoek zodat je kleine stukjes Bastonge koek overhoudt…


Pak 75 gram Maltesers en snij er kleine stukjes van met een groot mes… let op pas op voor je vingers… de balletjes zijn rond en rollen makkelijk weg. Doe de Maltesers en de Bastogne koeken in het mengsel en laat het afkoelen tot kamer temperatuur. Daarna mag hij een nachtje in de vriezer. ( de vriezer is echt nodig anders krijg je geen mooie plakken

gesneden)


De volgende dag haal je hem een uurtje van te voren uit…

Als dat geen smullen wordt!

Comments


bottom of page