top of page
Foto van schrijverLeen

"Dubai chocolate" in een glaasje



De dubai chocolate reep kom je momenteel overal tegen op sociale media, ik maakte een makkelijkere versie in een glaasje.


Voor 4 grote porties of 8 gewone porties.




150 gram kadayif

200 gram witte chocolade

250 ml slagroom

250 gram mascarpone

3 eetlepels honing

1 eetlepel boter

3 eetlepels 100% pistache pasta

15 gram pistache noten (ongezouten)


✨️ In een kom, klop de slagroom stijf.

✨️ Voeg de mascarpone toe, 2 eetlepels honing en de pistache pasta. Voeg meer of minder honing toe naar smaak.

✨️ Zet een pan op middenhoog vuur. Laat de boter er in smelten en voeg de kadayif en 1 eetlepel honing toe.

✨️ Roer regelmatig en bak tot de kadayif goudbruin en krokant is. Laat volledig afkoelen.

✨️ Smelt de witte chocolade au bain marie.

✨️ Maak de dessert: laagjes van de pistache creme, witte chocolade, kadayif en versier met meer pistache pasta en pistache noten.

✨️ Laat opstijven in de koelkast tot de chocolade hard is.

Comments


bottom of page