De dubai chocolate reep kom je momenteel overal tegen op sociale media, ik maakte een makkelijkere versie in een glaasje.
Voor 4 grote porties of 8 gewone porties.
150 gram kadayif
200 gram witte chocolade
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
3 eetlepels honing
1 eetlepel boter
3 eetlepels 100% pistache pasta
15 gram pistache noten (ongezouten)
✨️ In een kom, klop de slagroom stijf.
✨️ Voeg de mascarpone toe, 2 eetlepels honing en de pistache pasta. Voeg meer of minder honing toe naar smaak.
✨️ Zet een pan op middenhoog vuur. Laat de boter er in smelten en voeg de kadayif en 1 eetlepel honing toe.
✨️ Roer regelmatig en bak tot de kadayif goudbruin en krokant is. Laat volledig afkoelen.
✨️ Smelt de witte chocolade au bain marie.
✨️ Maak de dessert: laagjes van de pistache creme, witte chocolade, kadayif en versier met meer pistache pasta en pistache noten.
✨️ Laat opstijven in de koelkast tot de chocolade hard is.
Comments