top of page
Foto van schrijverLeen

Dubai zalm

De hype is misschien al ver voorbij, maar ook ik ben grote fan van de "Dubai" chocoladereep die je overal tegen komt op sociale media. Ik schreef enkele maanden geleden al een recept door "dubai chocolate" in een glaasje. Dit gerecht is een hartige twist, dan wel zonder de chocolade natuurlijk :)


Voor dit gerecht is het belangrijk dat je 100% pistache pasta gebruikt. Let op de ingrediënten lijst bij de vele soorten pistache creme die op de markt zijn, sommigen zijn slechts tussen de 4 en 20% pistache en voor de rest suiker en olie. 100% pistache pasta is natuurlijk niet gezoet en dus ideaal om te verwerken in hartige gerechten.

Je kan dit kopen bij Koro, die van Koro verkopen ze ook bij Albert heijn. Ook in natuurwinkels zoals Bio Planet en Färm vind je 100% pistache pasta.


Het tweede speciale ingrediënt is kadayif, engelen haar deeg. Dit vind je in elke Turkse supermarkt in de koeling.


Voor 4 personen


4 zalm filets

1 eetlepel honing

4 eetlepels 100% pistache pasta

50 gram gezouten en geroosterde pistache noten

100 gram kadayif

20 gram boter

Peper en zout naar smaak


Voor er bij:

20 gram verse peterselie

600 gram bimi of broccoli

600 gram aardappelen



✨ Smelt de boter in een pan, doe er een snufje peper en zout in.

✨ Bak de kadayif tot ze goudbruin is en krokant. Roer regelmatig. Zet opzij.

✨ Kruid de zalm met peper en zout.

✨ Bak ze gaar in een pan met een beetje olie.

✨ Voeg de laatste minuut de honing toe voor een zoete toets.


✨ Hak de pistache noten grof.


✨ Serveer de zalm met de kadayif er op, een eetlepel pistache pasta er over heen en pistache noten.

✨ Werk af met verse peterselie.


✨ Ik serveerde dit met gebakken aardappelen en broccoli.

Comments


bottom of page