top of page

Eenpansgerecht: schelvis met pasta en tomatensaus

Foto van schrijver: Leen Leen

Mijn dochter mocht in de winkel kiezen... Ze koos schelvis en tomaat, de rest was aan mij :) ik maakte er dit makkelijke eenpansgerecht mee.


Ik gebruikte ditalini rigate, lijkt een beetje op mini macaroni. Elke kleine pasta soort werkt hier voor, zoals coquilettes of parelcouscous. Pas de gaar tijd dan wel aan.


Voor 2 a 3 personen

30 minuten werk


4 schelvis filets

200 gram pasta, ditalini rigate.

2 tomaten

1 ajuin

1 eetlepel tomaten concentraat

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

200 ml water

Verse peterselie om af te werken

Peper en zout naar smaak




Snij de verse tomaten in blokjes.

Hak de knoflook.

In een grote pan, doe de olijfolie en tomatenconcentraat. Laat dit kort aan bakken.

Voeg de ajuin en knoflook toe en laat kort mee bakken.

Voeg de tomaten in blik en water toe.

Kruid naar smaak met peper en zout.

Voeg de pasta toe en laat dit rustig sudderen tot de pasta bijna gaar is.

Leg de schelvis op de pasta en bedek met een deksel.

Laat 2 minuten sudderen tot de vis gaar is.

Werk af met verse peterselie.


Коментари


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page