top of page
Foto van schrijverLeen

Elote's: mexicaanse gegrilde mais


Elote's... een mexicaanse lekkernij met gegrilde maïs op de barbecue. Ik heb het al vaak gemaakt en vind het altijd super lekker.

Normaal worden deze gemaakt met "Queso cotija", een mexicaanse witte kaas. Ik kon deze niet vinden dus gebruikte feta in de plaats. Volgens google is feta een waardig alternatief.

De kruiding gebeurd met Tajin, dit heeft niets te maken met tagine kruiden maar is de naam van het merk. Het is een mengeling met chili, limoen en zout. Tajin is ook heel lekker op watermeloen, ananas, komkommer...



Voor 2 kolven

20 minuten werk


2 verse maiskolven

50 gram feta

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels zure room

Tajin naar smaak

Verse koriander naar smaak

Sap van 1 limoen


✨ Kuis de maiskolven.

✨ Grill ze op de barbecue over directe hitte tot ze mooi bruin zijn.

✨ In een kommetje, meng de mayonaise en de zure room.

✨ Verkruimel de feta en doe in een apart kommetje.

✨ Eens de maiskolven gegrild zijn, smeer ze in met het zure room mengsel.

✨ Doe er feta kruimels op, zo veel als mogelijk, ze moeten blijven plakken aan de zure room.

✨ Werk af met Tajin, verse koriander en limoensap.

✨ Eet warm of koud.

Comentários


bottom of page