"Franui": Bevroren frambozenbonbons
- Leen
- 29 mrt
- 2 minuten om te lezen

Ik kan er niet meer naast kijken as ik scroll op tiktok, deze fambozenbonbons met chocolade zijn heel populair. En vooral heel duur. 7 euro voor een mini potje. Dat kan ik even goed zelf :) Ik maakte de klassieke Franui met donkere chocolade, en een zelf uitgevonden variant met Matcha chocolade.
Ik maakte dit met frambozen uit de diepvriezer, het is goedkoper én makkelijker dan met verse.
Voor 20 stuks van elke soort
20 minuten werk per soort
Voor de klassieke Franui:
20 bevroren frambozen
100 gram witte chocolade
150 gram donkere chocolade
Voor de matcha Franui:
20 bevroren frambozen
200 gram witte chocolade
1 theelepel matcha poeder van goede kwaliteit
Voor de klassieke Franui:
✨ Laat de frambozen nog even in de diepvriezer steken, het gaat het vlotst wanneer ze nog bevroren zijn.
✨ Smelt de witte chocolade in de microgolf, op lage wattage en roer regelmatig.
✨ Haal de frambozen nu uit de diepvriezer en dip ze in de witte chocolade. Ik gebruikte hiervoor twee kleine vorkjes. Je zal zien dat de chocolade onmiddellijk opstijft.
✨ Leg ze op een bordje met bakpapier.
✨ Smelt de donkere chocolade op dezelfde manier als de witte.
✨ Dip elke framboos in de donkere chocolade.
✨ Zet het bord 10 minuten in de diepvriezer om goed op te stijven.
Voor de Franui met matcha;
✨ Laat de frambozen nog even in de diepvriezer steken, het gaat het vlotst wanneer ze nog bevroren zijn.
✨ Smelt de witte chocolade in de microgolf, op lage wattage en roer regelmatig. Voeg het matcha poeder toe en meng goed door elkaar.
✨ Haal de frambozen nu uit de diepvriezer en dip ze in de witte chocolade. Ik gebruikte hiervoor twee kleine vorkjes. Je zal zien dat de chocolade onmiddellijk opstijft.
✨ Leg ze op een bordje met bakpapier.
✨ Zet het bordje 10 minuten in de diepvriezer om goed op te stijven.
✨ Je kan de Franui nu overzetten in een gesloten potje en zo bewaren.
✨ Om ze te eten: haal ze 30 minuten op voorhand uit de diepvriezer zodat de framboos wat zachter wordt. Maar ik eet ze ook graag gewoon bevroren :)
Commenti