top of page
Foto van schrijverLeen

"Galbitang": Koreaanse runderribben soep met daikon

Bijgewerkt op: 19 okt 2024

Deze soep is een zeer goed recept om te introduceren aan gasten die nog nooit Koreaans gegeten hebben. Het is namelijk niet pittig en vrij neutraal van smaak. Vaak wordt deze soep ongezouten voorgeschoteld en kunnen de gasten zelf zout of sojasaus toevoegen om de soep te kruiden naar smaak.


De runderribben koop ik altijd bij de Turkse slager, ik vraag dan om deze wat kleiner te zagen. De kimchi koop ik bij de Aziatische winkel.


Voor 4 personen

10 minuten werk + 3 uur koken


1 kilo runder ribben

1/2 beenmerg in de lengte gesneden

3 uien

5 tenen knoflook

1 stuk gember de grootte van een duim

1 daikon

2 liter water

Lichte sojasaus naar smaak


Voor de afwerking:

2 lente ui

Kimchi



✨️ Kook de ribben en beenmerg 10 minuten in een grote pot.

✨️ Snij ondertussen de ui in 4, de gember in schijfjes en pel de knoflook.

✨️ Giet af en spoel goed om ze schoon te maken.

✨️ Voeg de ribben en merg terug toe aan de pot, met de ui, gember en knoflook.

✨️ Laat 2 a 3 uur rustig koken met een deksel op de pot.

✨️ Haal de ribben uit de pot en pluis het vlees. Normaal is het been merg volledig gesmolten. dit niet zo is, haal het merg er uit.

✨️ Zeef de soep zodat alle stukken er uit zijn en breng terug aan de kook.

✨️ Schil en snij de daikon in maantjes.

✨️ Voeg de daikon en het vlees toe aan de soep en laat nog 20 minuten koken.

✨️ Voeg de noedels toe en laat koken tot ze gaar zijn.

✨️ Voeg sojasaus toe naar smaak.

✨️ Serveer in een grote kom en werk af met lente ui en sesam zaad.

✨️ Serveer met kimchi.

תגובות


bottom of page