Een variant op de Galbitang die ik enkele weken geleden postte, met udon noedels. Een Koreaans en Japans fusion gerecht.
De runderribben koop ik altijd bij de Turkse slager, ik vraag dan om deze wat kleiner te zagen. De kimchi en udon noedels koop ik bij de Aziatische winkel.
Voor 4 personen
10 minuten werk + 3 uur koken
1 kilo runder ribben
1/2 beenmerg in de lengte gesneden
3 uien
5 tenen knoflook
1 stuk gember de grootte van een duim
1 daikon
2 liter water
Lichte sojasaus naar smaak
Voor de afwerking:
2 lente ui
Kimchi
600 gram udon noedels
✨️ Kook de ribben en beenmerg 10 minuten in een grote pot.
✨️ Snij ondertussen de ui in 4, de gember in schijfjes en pel de knoflook.
✨️ Giet af en spoel goed om ze schoon te maken.
✨️ Voeg de ribben en merg terug toe aan de pot, met de ui, gember en knoflook.
✨️ Laat 2 a 3 uur rustig koken met een deksel op de pot.
✨️ Haal de ribben uit de pot en pluis het vlees. Normaal is het been merg volledig gesmolten. dit niet zo is, haal het merg er uit.
✨️ Zeef de soep zodat alle stukken er uit zijn en breng terug aan de kook.
✨️ Schil en snij de daikon in maantjes.
✨️ Voeg de daikon en het vlees toe aan de soep en laat nog 20 minuten koken.
✨️ Voeg sojasaus toe naar smaak.
✨️ Kook de udon noedels kort in de soep.
✨️ Serveer in een grote kom en werk af met lente ui en sesam zaad.
✨️ Serveer met kimchi.
Comments