Deze "Breakfast fried rice" maakte ik als ontbijt, met overgebleven rijst van de dag er voor. Eigenlijk eet ik altijd warm als ontbijt, maar deze paste toch wel in het thema "ontbijt" dankzij de spek en ei. Natuurlijk ook met wat Aziatische smaken er in.
Voor 2 personen als ontbijt
15 minuten werk
400 gram overgebleven rijst
3 eieren
100 gram spekjes
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesam olie
Scheutje neutrale olie om te bakken
Lente ui
Sesam zaadjes
✨ Breek en kluts de eieren in een kommetje.
✨ Doe de spekjes en rijst in een pan met een scheutje neutrale olie.
✨ Bak ze tot de spekjes en rijst gekleurd zijn?
✨ Duw de rijst met een spaan even opzij, giet de eieren op de vrije plaats in de pan.
✨ Bak kort en meng dan onder de rijst.
✨ Giet de sesam olie en soja saus er bij en laat nog even kort mee bakken.
✨ Serveer met gehakte lente ui en sesam zaadjes.
Comentários