top of page
Foto van schrijverLeen

Gebakken rijst met spek en ei

Deze "Breakfast fried rice" maakte ik als ontbijt, met overgebleven rijst van de dag er voor. Eigenlijk eet ik altijd warm als ontbijt, maar deze paste toch wel in het thema "ontbijt" dankzij de spek en ei. Natuurlijk ook met wat Aziatische smaken er in.


Voor 2 personen als ontbijt

15 minuten werk


400 gram overgebleven rijst

3 eieren

100 gram spekjes

2 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels sesam olie

Scheutje neutrale olie om te bakken


Lente ui

Sesam zaadjes



✨ Breek en kluts de eieren in een kommetje.

✨ Doe de spekjes en rijst in een pan met een scheutje neutrale olie.

✨ Bak ze tot de spekjes en rijst gekleurd zijn?

✨ Duw de rijst met een spaan even opzij, giet de eieren op de vrije plaats in de pan.

✨ Bak kort en meng dan onder de rijst.

✨ Giet de sesam olie en soja saus er bij en laat nog even kort mee bakken.

✨ Serveer met gehakte lente ui en sesam zaadjes.

Comentários


bottom of page