top of page
Foto van schrijverLeen

Gegrilde en gemarineerde Turkse pepers

Deze Turkse pepers liggen standaard op de barbecue bij ons. Gewoon met een beetje olie en grof zout, goed zwart geblakerd. Super lekker. Ik maakte een variant met een lekkere marinade.


Voor 4 personen als bijgerecht

15 minuten werk


1 pak Turkse pepers (ongeveer 8 stuks)

50 ml goede olijfolie

Sap van 1 citroen

1 theelepel pul biber

1 theelepel grof zout

20 gram verse platte peterselie

1 teen knoflook



✨ Hak de peterselie en knoflook en doe in een kommetje.

✨ Voeg de olijfolie, citroensap, pul biber en zout toe.

✨ Smeer de Turkse pepers in met een beetje olie over directe hitte en bak ze op de barbecue tot ze zwart geblakerd zijn.

✨ Doe de pepers in de marinade terwijl ze nog warm zijn, zo nemen ze veel smaak op.

✨ Serveer warm, of laat afkoelen. Je kan deze enkele dagen bewaren in de koelkast.

Commentaires


bottom of page