Mijn partner eet heel graag gegrilde tomaten op de barbecue. Zelf had ik daar bij nood aan een krokante toevoeging als contrast bij de zachte tomaat. Op die manier is dit idee tot leven gekomen! De pangrattato kan perfect op voorhand gemaakt worden.
Voor 4 personen als bijgerecht
30 minuten werk
4 à 6 tomaten
olie
Voor de pangrattato:
50 gram panko
10 gram verse basilicum
1 teen knoflook
Zout
✨ Maak de basilicum pangratto:
✨ Plet de knoflook en hak de basilicum klein.
✨ Doe een scheut olijfolie in een hete pan, doe de knoflook, zout en panko er in en bak krokant.
✨ Voeg de basilicum de laatste minuut toe.
✨ Snij de tomaten in twee en besprenkel met olie.
✨ Grill ze op een hete barbecue, eerst met de gesneden kant naar beneden. Draai maar 1 keer om, zo heb je mooie grill lijnen op je tomaten.
✨ Leg ze op een bord en doe de pangrattato er over.
✨ Serveer onmiddellijk, om te vermijden dat de pangrattato zacht wordt door de sappige tomaten.
✨ Extra tip: ook heel lekker met mozzarella als een volwaardig slaatje!
Comentarios