top of page
Foto van schrijverLeen

Geroosterde bloemkool en broccoli soep

Deze soep werd gekozen door mijn dochter van 3 jaar, we gingen samen naar de koelkast en zij koos de groenten uit: broccoli en bloemkool. Ik roosterde ze ook in de oven voor een rijke smaak.


Voor 6 personen

45 minuten werk


1/2 broccoli

1/2 bloemkool

2 kleine ajuinen

2 tenen knoflook

1 liter kippen of groentenbouillon

Groene basilicumolie om af te werken, recept vind je hier

Scheut olijfolie

Peper en zout



✨ Snij de broccoli en bloemkool in stukjes. Niet alleen de roosjes, maar ook de stammen. Deze smaken ook prima in een soep.

✨ Hou enkele mini roosjes van de broccoli en bloemkool apart voor de afwerking.

✨ Pel de ajuinen en snij ze in 2, pel de knoflook maar laat in zijn gehaal.

✨ Leg alles op een bakplaat met bakpapier en doe de olijfolie, peper en zout er over. Masseer goed in.

✨ Bak op 200 graden gedurende 30 minuten of tot de randen donker worden.


✨ Bak ondertussen de opzij gehouden roosjes even aan in een pan met een beetje olie, peper en zout.


✨ Doe de bouillon in een pot en breng aan de kook.

✨ Doe de groenten er bij en laat 10 minuten koken.

✨ Mix tot een gladde soep.


✨ Werk af met de roosjes en groene basilicumolie, recept vind je hier

Comments


bottom of page