Deze soep werd gekozen door mijn dochter van 3 jaar, we gingen samen naar de koelkast en zij koos de groenten uit: broccoli en bloemkool. Ik roosterde ze ook in de oven voor een rijke smaak.
Voor 6 personen
45 minuten werk
1/2 broccoli
1/2 bloemkool
2 kleine ajuinen
2 tenen knoflook
1 liter kippen of groentenbouillon
Groene basilicumolie om af te werken, recept vind je hier
Scheut olijfolie
Peper en zout
✨ Snij de broccoli en bloemkool in stukjes. Niet alleen de roosjes, maar ook de stammen. Deze smaken ook prima in een soep.
✨ Hou enkele mini roosjes van de broccoli en bloemkool apart voor de afwerking.
✨ Pel de ajuinen en snij ze in 2, pel de knoflook maar laat in zijn gehaal.
✨ Leg alles op een bakplaat met bakpapier en doe de olijfolie, peper en zout er over. Masseer goed in.
✨ Bak op 200 graden gedurende 30 minuten of tot de randen donker worden.
✨ Bak ondertussen de opzij gehouden roosjes even aan in een pan met een beetje olie, peper en zout.
✨ Doe de bouillon in een pot en breng aan de kook.
✨ Doe de groenten er bij en laat 10 minuten koken.
✨ Mix tot een gladde soep.
✨ Werk af met de roosjes en groene basilicumolie, recept vind je hier
Comments