Groenten in een super knapperig jasje, oftewel "yasai tempura". Ik bestel het wel eens als we uit eten gaan maar eigenlijk is het zo makkelijk om te maken.
Voor een krokant resultaat is het belangrijk om ijskoud water te gebruiken. Ik raad zelfs aan enkele ijsblokjes in het deeg te doen als je veel wil maken, zodat het niet te veel opwarmt
Voor 4 personen als hapje
15 minuten werk
Voor het deeg:
1 eetlepel maizena
80 gram bloem
100 ml ijskoud bruisend water
Zout naar smaak
Groenten naar keuze, ik gebruikte:
Baby bok choy
Pompoen
Wortel
Om te frituren:
Olie
Wat ook lekker is:
Broccoli
Bloemkool
Courgette
Paprika
✨ Warm de olie op tot 170 graden.
✨ Snij de groenten in hapklare stukken.
✨ Meng alle ingrediënten voor het papje. Meng niet te lang, enkele klonters er in is oke. Indien je te lang mengt, activeer je de gluten en heb je geen krokant resultaat.
✨ Dip elk stukje groente in het deeg en leg voorzichtig in de olie.
✨ Bak ongeveer 3 minuten tot het krokant is maar niet gekleurd.
✨ Laat uitlekken op keuken papier.
✨ Serveer met zoete sojasaus.
Extra tip: ik kreeg niet alles in een keer op, en warme de tempura er na weer op in de airfryer. Ongeveer 6 minuten op 170 graden en dat gaf een prima resultaat.
Comments