Ik wou gyros, ik wou taco's. Ik kon niet kiezen, dus heb beide gerechten samen gevoegd tot dit fusion gerecht.
Zelfgemaakt gyros vlees, totaal niet zoals in Griekenland maar meer de versie dat je hier in de supermarkten tegen komt. Een sausje van zure room met Tzatziki smaken, en een frisse salade.
12 mini tortilla's
Voor het gyros vlees:
600 gram vlees
1 theelepel komijn
2 tenen knoflook
1 theelepel paprika
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel honing
Zout naar smaak
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1 ui
Voor het sausje:
125 gram zure room
1 teen knoflook
sap van 1/2 citroen
Takje verse dille
Voor de salade:
1/2 komkommer
2 tomaten
1 rode ui
Sap van 1/2 citroen
Peper en zout
Olijfolie
Om af te werken:
1 citroen
Verse dille
Maak het vlees:
✨ Snij het vlees in reepjes en voeg alle kruiden en honing toe. Laat minstens een uurtje marineren.
✨ Snij de paprika en ui in stukjes.
✨ Doe een beetje olie in een pan en bak het vlees samen met de paprika en ui gaar. Dit mag zeker goed wat kleur krijgen.
✨ Bak elke tortilla kort in de sappen van het vlees. Dit tilt de taco's echt naar het volgende niveau.
Maak het sausje:
✨ Hak de dille en knoflook.
✨ Meng de zure room met de dille en knoflook.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout.
Maak de salade:
✨ Snij de komkommer en tomaat in blokjes.
✨ Snij de rode ui in halve ringen.
✨ Dresseer met olijfolie, peper, zout en citroensap.
✨ Voeg alle elementen bij elkaar:
✨ Leg een portie vlees op elke tortilla, werk af met de salade en sausje.
Comments