top of page
Foto van schrijverLeen

Gyros taco's

Ik wou gyros, ik wou taco's. Ik kon niet kiezen, dus heb beide gerechten samen gevoegd tot dit fusion gerecht.


Zelfgemaakt gyros vlees, totaal niet zoals in Griekenland maar meer de versie dat je hier in de supermarkten tegen komt. Een sausje van zure room met Tzatziki smaken, en een frisse salade.


12 mini tortilla's


Voor het gyros vlees:

600 gram vlees

1 theelepel komijn

2 tenen knoflook

1 theelepel paprika

1/2 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel honing

Zout naar smaak


1/2 rode paprika

1/2 gele paprika

1 ui


Voor het sausje:

125 gram zure room

1 teen knoflook

sap van 1/2 citroen

Takje verse dille


Voor de salade:

1/2 komkommer

2 tomaten

1 rode ui

Sap van 1/2 citroen

Peper en zout

Olijfolie


Om af te werken:

1 citroen

Verse dille



Maak het vlees:

✨ Snij het vlees in reepjes en voeg alle kruiden en honing toe. Laat minstens een uurtje marineren.

✨ Snij de paprika en ui in stukjes.

✨ Doe een beetje olie in een pan en bak het vlees samen met de paprika en ui gaar. Dit mag zeker goed wat kleur krijgen.

✨ Bak elke tortilla kort in de sappen van het vlees. Dit tilt de taco's echt naar het volgende niveau.


Maak het sausje:

✨ Hak de dille en knoflook.

✨ Meng de zure room met de dille en knoflook.

✨ Kruid naar smaak met peper en zout.


Maak de salade:

✨ Snij de komkommer en tomaat in blokjes.

✨ Snij de rode ui in halve ringen.

✨ Dresseer met olijfolie, peper, zout en citroensap.


✨ Voeg alle elementen bij elkaar:

✨ Leg een portie vlees op elke tortilla, werk af met de salade en sausje.


Comments


bottom of page