In kokosmelk gepocheerde zalm en scampi
- Leen
- 11 okt 2024
- 1 minuten om te lezen

Een delicaat gerechtje met zachte Aziatische smaken. De zalm en scampi worden gepocheerd in kokosmelk en zorgt voor een heerlijke smaak beleving. Een Aziatisch vispannetje, als het ware :)
Voor 3 personen
30 minuten werk
Voor het pocheervocht:
400 ml kokosmelk
200 ml water
1 ui
2 wortelen
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels lichte sojasaus
1 stengel citroengras
1 stukje gember
1 eetlepel suiker
1 eetlepel olie
3 zalm filets
15 scampi
Voor de afwerking:
Lente ui
Thaise basilicum
Sesam zaad
Rijst
Basilicum olie
✨ Pel de ui en schil de wortelen
✨ Hak de ui en gember en snij de wortelen in dunne schijfjes.
✨ Doe de ui in een diepe pan en stoof gedurende 2 minuten aan in de olie.
✨ Klop met de achterkant van een mes op het citroengras om de smaken vrij te laten komen.
✨ Voeg de wortel, citroengras en gember toe en laat gedurende 2 minuten mee stoven.
✨ Voeg de kokosmelk, water, vissaus, sojasaus en suiker toe.
✨ Laat 15 minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen.
✨ Doe de zalm en garnalen in het vocht en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
✨ Werk af met gehakte lente ui, thaise basilicum, basilicum olie (recept vind je hier) en sesamzaad.
✨ Serveer bij elke portie een pollepel pocheervocht en rijst.
Comments