top of page
Foto van schrijverLeen

Kaasdessert met zelfgemaakte crackers en framboos-mascarpone ijs uit de ninja creami


Ik maak en eet niet zo graag veel zoet na een menu met meerdere gangen. Op restaurant kies is vaak voor kaas in plaats van dessert. Wel eet ik graag een bolletje ijs, dat vult de gaatjes :) Ik combineerde dit feestelijke kaasplankje met zelfgemaakt mascarpone-framboos ijs en fruit en noten crackers.


Voor de kazen koos ik zelf een combinatie:

  • een zachte kaas: camembert

  • een blauwe kaas: Achelse blauwe Grevenbroecker

  • een gerijpte kaas: Rosse Jeanette. Al geef ik toe dat ik deze vooral voor de naam gekozen heb :)


Voor 4 personen

20 minuten werk


100 gram van elke gekozen kaas, 3 a 4 verschillende kazen

4 aardbeien

4 zelfgemaakte fruit en noten crackers, recept vind je hier

Enkele geroosterde noten

Een takje rozemarijn

Bladgoud


Voor het mascarpone-framboos ijs:

250 gram mascarpone

200 gram frambozen

100 ml room

2 eetlepels suiker, of suikervervanger



Maak het ijs:

✨ Meng de mascarpone, room, suiker en frambozen door elkaar en doe in een ninja creami-pot

✨ Plaats minstens 24 uur in de diepvriezer.


✨ Dresseer het bord:

✨ Plaats van elke kaassoort een klein stukje op het bord.

✨ Versier met de cracker, noten, aardbei en rozemarijn.


✨ Draai het ijs op "light ice cream", voeg een scheut melk toe en doe een respin.


✨ Plaats een quenelle ijs aan de zijkant van het bord.

✨ Werk af met bladgoud.

Comments


bottom of page