Ik maak en eet niet zo graag veel zoet na een menu met meerdere gangen. Op restaurant kies is vaak voor kaas in plaats van dessert. Wel eet ik graag een bolletje ijs, dat vult de gaatjes :) Ik combineerde dit feestelijke kaasplankje met zelfgemaakt mascarpone-framboos ijs en fruit en noten crackers.
Voor de kazen koos ik zelf een combinatie:
een zachte kaas: camembert
een blauwe kaas: Achelse blauwe Grevenbroecker
een gerijpte kaas: Rosse Jeanette. Al geef ik toe dat ik deze vooral voor de naam gekozen heb :)
Voor 4 personen
20 minuten werk
100 gram van elke gekozen kaas, 3 a 4 verschillende kazen
4 aardbeien
4 zelfgemaakte fruit en noten crackers, recept vind je hier
Enkele geroosterde noten
Een takje rozemarijn
Bladgoud
Voor het mascarpone-framboos ijs:
250 gram mascarpone
200 gram frambozen
100 ml room
2 eetlepels suiker, of suikervervanger
Maak het ijs:
✨ Meng de mascarpone, room, suiker en frambozen door elkaar en doe in een ninja creami-pot
✨ Plaats minstens 24 uur in de diepvriezer.
✨ Dresseer het bord:
✨ Plaats van elke kaassoort een klein stukje op het bord.
✨ Versier met de cracker, noten, aardbei en rozemarijn.
✨ Draai het ijs op "light ice cream", voeg een scheut melk toe en doe een respin.
✨ Plaats een quenelle ijs aan de zijkant van het bord.
✨ Werk af met bladgoud.
Comments