top of page

Kalfszwezerik met erwt-basilicum crème en boontjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 23 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Dit gerecht maakte ik nadat mijn diepvriezer het begeven had en ik ineens vanalles moest verwerken dat niet op mijn planning stond :) de zwezerik, erwten en boontjes uit de vriezer en de rest had ik nog liggen :)

Het resultaat was dit feestelijke gerechtje.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk



Voor de kalfszwezerik:

200 gram kalfszwezerik

Peper en zout naar smaak

1 eetlepel bloem

Boter om in te bakken


Voor de erwt-basilicum crème:

100 gram erwten (diepvries)

1 takje verse basilicum

3 eetlepels kookvocht

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels room

Sap van 1/2 limoen

zout naar smaak


Voor de boontjes:

100 gram boontjes (diepvries)

1 teen look

1 eetlepel olijfolie


Voor de afwerking:

Pyramide zout

Zwarte peper

Basilicum olie, recept vind je hier

Peper



Maak de erwten crème:

Kook de erwten 10 minuten in water.

Doe de erwten, kookvocht, olijfolie, room, limoensap en zout in een hakmolen en hak tot een gladde puree.

Voeg de basilicum toe en mix tot deze er in verwerkt is.


Snij de boontjes in kleine stukjes.

Bak ze kort in de olie, samen met de look en olijfolie.

Kruid naar smaak met zout.


Hoe je kalfszwezerik goed schoonmaakt, laat ik zien in dit recept

Kruid de zwezerik royaal met peper en zout.

Doe de boter in de pan en bak de zwezerik tot ze gaar is en krokant langs buiten.


Serveer en werk af met verse peterselie, basilicumolie, peper en pyramidezout.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page