top of page
Foto van schrijverLeen

"Karnıyarık": gevulde aubergines




Een van mijn favorieten uit de Turkse keuken... Gevulde aubergines met lekker gekruid gehakt.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

1 uur werk


2 aubergines

350 gram lamsgehakt

1 ui

4 tenen knoflook

200 gram tomatenblokjes in blik

1 eetlepel tomatenconcentraat

150 ml water

20 ml arachide olie

1/2 rode paprika

1 rode chili peper

1/2 theelepel pul biber

1 eetlepel gedroogde of verse peterselie

Zout en peper


voor de saus:

1 eetlepel tomaten concentraat

250 ml rundbouillon

50 ml olijfolie


Eventueel ter decoratie: pijnboompitten en lente ui

Om erbij te eten: rijst of bulgur



✨️ verwarm de oven voor op 180 graden.

✨️ snij elke aubergine door de lengte in twee, maak een inkeping over de lengte heen zonder in de schil te snijden. besprenkel met zout en laat 15 minuten rusten.

✨️ snij de ui en knoflook fijn.

✨️ in een pan, bak de ui, knoflook en tomatenconcentraat tot de ui glazig is.

✨️ voeg het gehakt, tomatenblokjes, pul biber, peper en zout toe en laat alles garen gedurende 15 minuten. Meng goed.

✨️ dep de aubergines goed droog en bak deze met de gesneden kant in de arachide olie tot ze goudbruin zien. Je kan ze ook 40 minuten in de oven bakken in de plaats.

✨️ Leg de aubergines in een ovenschotel en vul deze met het gehakt mengsel.

✨️ leg op elke aubergine een staafje paprika of tomaat en een schijf chilipeper.

✨️ meng het water met de olijfolie en de opzij gehouden tomatenpuree, giet dit op de bodem van de ovenschotel.

✨️ bedek de aubergines met aluminiumfolie en laat 30 minuten bakken.

✨️ haal de aluminiumfolie er af en laat nog 10 minuten bakken tot alles goudbruin is.

✨️ decoreer met pijnboompitten en lente ui.

✨️ serveer met rijst of bulgur, en yoghurt.


留言


bottom of page