top of page
Foto van schrijverLeen

Kippensoep met courgette en citroen

Jawel, het zoveelste kippensoep recept op mijn site. Op donderdag halen we altijd kip van het kiekenkot en met de overschot maak ik altijd een soep. Deze keer een frisse kippensoep met courgette, citroen en dille. Er zit geen room in de soep, deze soep werd gebonden met eieren en yoghurt.


Voor 4 personen


1/2 gebraden kip

1,5 liter water

1 citroen

2 courgetten

2 ajuinen

1 eetlepel dille

6 eetlepels volle griekse yoghurt

2 eieren

200 gram orzo

Scheutje olie




✨ Kook de kip 45 minuten in het water. Vang de bouillon op.

✨ Pluis de kip en leg het vlees even apart.

✨ Snipper de ui, en snij de courgette in blokjes.

✨ Neem een pot, zet op het vuur en doe er een scheutje olie in.

✨ Stoof de ui kort aan.

✨ Voeg de bouillon, courgette, kip, dille en orzo toe.

✨ Laat 8 minuten koken of tot de orzo gaar is. De courgette heeft dan nog wat beet, zoals ik het graag heb. Voeg eventueel de pasta later toe als je zachtere courgette wil.

✨ Maak ondertussen het bindmiddel: In een vrij grote kom, meng de yoghurt met de eieren en het sap van 1 citroen.

✨ Voeg enkele pollepels van de hete soep toe aan de yoghurt. Lepel per lepel. Dit is om de eieren te tempereren en is een super belangrijk om te vermijden dat ze gaan splitsen in de soep.

✨ Wanneer het mengsel warm aanvoelt mag alles bij de soep.

✨ Werk af met nog wat dille en citroensap.


Comments


bottom of page