top of page

Kippenvleugels met sriracha-yuzu BBQ saus

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze barbecue saus met sriracha en yuzu had ik zien passeren op het programma "next level chef" en was het beste gerecht van die aflevering volgens de jury. Een recept was er niet, wel inspiratie. Ik heb het proberen maken en dit was oprecht een van de beste dingen die ik al gemaakt heb de laatste weken. Ik heb de saus gebruikt op kippenvleugels op de barbecue. Om de vingers van af te likken!


Genoeg saus voor 15 kippenvleugels

30 minuten werk voor de saus

50 minuten voor de kippenvleugels op de barbecue


Sriracha yuzu barbecue saus:

50 ml Sriracha

50 ml Ketchup

30 ml Yuzu azijn (of yuzu sap, te koop bij elke aziatische winkel)

30 ml citroensap

100 ml Ahorn siroop


Om af te werken:

Sesam zaadjes

Gedroogde yuzu schil (te koop bij tjinstoko online, of bij hanos)



✨ Doe alle ingredienten in een pannetje en laat dit 15 minuten koken op heel laag vuur, tot het wat ingekookt is en plakkerig.

✨ Bak de kippenvleugels indirect op de barbecue, dus niet rechtstreeks over de kolen en met het deksel dicht, gedurende 30 minuten.

✨ Smeer de kippenvleugels in met de saus, bak kort direct over de kolen tot de saus gecarameliseerd is. Herhaal dit nog eens voor extra veel smaak.

✨ Werk af met de sesam zaadjes en gedroogde yuzu schil.


Commenti


bottom of page