Toen er nog geen KFC was in België maakte ik regelmatig KFC "chicken tenders" thuis voor mijn neefje.
In de frituurpan. Die is sinds dan verbannen uit mijn keuken en vervangen door een airfryer.
Ik moest dus testen of ik in de airfryer ook lekkere krokante kip kon maken en het antwoord is een dikke "JA". Wat was ik blij als een klein kind toen deze er uit kwamen, de helft is onmiddellijk verdwenen in mijn mond.
Voor deze versie gebruikte ik frisse groene kruiden in de korst en veel knoflook, met een honing-mosterd sausje.
Voor 4 personen als deel van een maaltijd, of voor 2 personen rechtstreeks in de strot uit het mandje van de airfryer
40 minuten werk
1 kippenborst (2 filets)
5 sneden oud brood (of 150 gram panko)
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels knoflookpoeder
2 eieren
1 teentje knoflook
Olie spray
Zout en peper naar smaak
Voor het sausje:
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel honing
2 eetlepels graantjes mosterd
✨ Doe de sneetjes oud brood in de airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden tot ze droog en krokant zijn.
✨ Snij de kipfilet ondertussen in lange reepjes.
✨ Doe de sneetjes oud brood in een hakmolentje en hak ze tot groffe kruimels. Dit kan ook vervangen worden door panko (géén gewoon paneermeel, we hebben groffe kruimels nodig).
✨ Voeg de peterselie, oregano, basilicum, knoflookpoeder en peper en zout toe.
✨ Maak het ei mengsel; breek de eieren in een kom, plet en hak de knoflook en voeg toe, kruid royaal met peper en zout.
✨ Dip elk stukje kip eerst in de eieren en dan in de kruimels. Herhaal nog eens om zo een dikke laag korst te krijgen.
✨ Leg de kip in de airfryer, in 1 laag en naast elkaar. Spray met olie.
✨ Bak ze 20 minuten op 150 graden.
✨ Maak ondertussen het sausje: meng de mayonaise, honing en mosterd.
✨ Werk eventueel af met wat verse peterselie.
✨ Serveer eventueel met een salade, frieten, puree, brood, ...
Comments