Sinds ik een airfryer heb staan varianten van krokante kip geregeld op de menu. Vandaag was het met garam masala, een Indische kruidenmix. Ik serveerde dit bij bloemkoolstoemp, een top combinatie. Vroeger frituurde ik wel eens kip in olie, maar ik geef toe dat ik het resultaat in de airfryer minstens even lekker vind!
Voor 4 personen als deel van een hoofdgerecht
30 minuten werk
600 gram kippendij filet
150 gram panko
100 gram bloem
2 theelepels garam masala
1 eetlepel kurkuma
2 eieren
Olie spray
Zout en peper naar smaak
✨ Snij de kip in lange reepjes.
✨ Zet drie kommetjes klaar.
✨ Doe in kommetje 1 bloem.
✨ Doe in kommetje 2 de panko.
✨ breek in kommetje 3 de eieren.
✨ Voeg 1 theelepel garam masala aan de eieren toe. Alsook peper en zout naar smaak. Kluts door elkaar.
✨ Voeg 1 theelepel garam masala, de kurkuma, peper en zout aan de panko toe en meng goed.
✨ Dip elk stukje kip eerst in de bloem, dan in de eieren en dan in de panko.
✨ Leg de kip in de airfryer, in 1 laag en naast elkaar. Spray met olie.
✨ Bak ze 20 minuten op 170 graden.
Comments