top of page
Foto van schrijverLeen

"Kıymalı yoğurtlu makarna": macaroni met yoghurt en vlees

Deze macaroni op Turkse wijze is echt een smaakbom, een totaal ander smaken pallet dan dat ik al gegeten heb met pasta. Zeer snel en gemakkelijk om te maken. Deze macaroni maakte ik samen met mijn dochter van bijna drie jaar oud, zo makkelijk is het dus om te maken.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk


500 gram macaroni


Voor het vlees:

600 gram rundsgehakt

zout naar smaak


Voor de yoghurt saus:

600 gram volle griekse yoghurt

4 tenen knoflook

Zout naar smaak


Voor het rood sausje:

6 grote eetlepels biber salça (paprika pasta)

1 eetlepel gedroogde munt

100 gram boter

40 ml water


Voor de afwerking:

1 eetlepel gedroogde munt

1 theelepel pul biber




✨ Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook, om de pasta te koken.

✨ Kook de macaroni gaar, net voorbij al dente.


Maak het rode sausje:

✨ smelt de boter in een pan en voeg de salça en een eetlepel gedroogde munt toe.

✨ Laat 3 minuten bakken.

✨ Voeg het water toe om de saus wat losser te maken.


Maak het yoghurtsausje:

✨ Plet en hak de knoflook tot moes.

✨ Meng de yoghurt met de knoflook, peper en zout.


✨ Bak het gehakt rul en kruid met zout.

✨ Meer kruiding vond ik niet nodig, omdat de saus al zo smaakvol is.


✨ Meng de yoghurt met de macaroni in de pot, zodat deze kan opwarmen.

✨ Serveer en versier met de rode saus, het vlees, de munt en pul biber.


Kommentare


bottom of page