Deze macaroni op Turkse wijze is echt een smaakbom, een totaal ander smaken pallet dan dat ik al gegeten heb met pasta. Zeer snel en gemakkelijk om te maken. Deze macaroni maakte ik samen met mijn dochter van bijna drie jaar oud, zo makkelijk is het dus om te maken.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
500 gram macaroni
Voor het vlees:
600 gram rundsgehakt
zout naar smaak
Voor de yoghurt saus:
600 gram volle griekse yoghurt
4 tenen knoflook
Zout naar smaak
Voor het rood sausje:
6 grote eetlepels biber salça (paprika pasta)
1 eetlepel gedroogde munt
100 gram boter
40 ml water
Voor de afwerking:
1 eetlepel gedroogde munt
1 theelepel pul biber
✨ Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook, om de pasta te koken.
✨ Kook de macaroni gaar, net voorbij al dente.
Maak het rode sausje:
✨ smelt de boter in een pan en voeg de salça en een eetlepel gedroogde munt toe.
✨ Laat 3 minuten bakken.
✨ Voeg het water toe om de saus wat losser te maken.
Maak het yoghurtsausje:
✨ Plet en hak de knoflook tot moes.
✨ Meng de yoghurt met de knoflook, peper en zout.
✨ Bak het gehakt rul en kruid met zout.
✨ Meer kruiding vond ik niet nodig, omdat de saus al zo smaakvol is.
✨ Meng de yoghurt met de macaroni in de pot, zodat deze kan opwarmen.
✨ Serveer en versier met de rode saus, het vlees, de munt en pul biber.
Kommentare