top of page

"Lahmacun": deeg met vlees

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 2 apr
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 3 apr

Ja, ja, eindelijk een recept van mij voor lahmacun... Ik eet het ZO graag maar het duurde even voor ik een goed recept had ontwikkeld voor deze! Onlang kocht ik voor mezelf een pizza oventje dat tot 400 graden gaat, echt een game changer!

Velen noemen dit een "Turkse pizza".


Deze zijn ook ideaal om in te vriezen, maar leg dan tussen elke lahmacun een bakpapiertje. Opwarmen kan in de oven of airfryer, enkele minuten op 180 graden.


Voor 8 a 10 stuks


Gehaktmengsel:

300 gram rundsgehakt

1 tomaat

1/2 rode paprika

1 groene turkse peper

1 groene pikante turkse peper

1 ajuin

10 gram verse peterselie

1 eetlepel tomatenpuree (domates salçası)

1 eetlepel paprikapuree (biber salçası)

1 theelepel turkse chilivlokken (pul biber)

Zout naar smaak


Deeg:

300 gram bloem

4 gr gist

5 gr suiker

150 gram volle yoghurt

125 ml water


Voor er bij:

2 rode ajuinen

1 theelepel sumac

1 eetlepel olijfolie

sap van 1 citroen

en 1 citroen extra




 Maak het deeg:

 Warm het water lichtjes op (lauw), doe in een grote kom.

 Doe de gist en suiker bij het water, laat 5 minuten rusten.

 Doe de yoghurt en water er bij.

 Kneed tot een egaal deeg.

 Rol tot 8 bolletjes.

 Bedek ze met een handdoek en laat een uur rusten op kamertemperatuur.


 Maak ondertussen het gehaktmengsel.

 Doe alles gehalve het vlees in een hakmolentje en hak tot alles klein is.

 Laat uitlekken in een vergiet.

 Meng dit onder het gehakt. Kruid eventueel nog wat bij.



 Rol elk bolletje zo dun mogelijk uit, doe het gehaktmengsel er gelijkmatig op.

 Bak in de pizza oven gedurende 1 minuut op 400 graden.

 Of in de oven, 5 a 7 minuten op 220 graden.


 Maak de salade voor er bij:

 Snij de rode ajuin in halve ringen.

 Voeg de sumac toe en masseer er goed in.

 Voeg de olijfolie en citroensap toe.

 Hak de peterselie en voeg toe.


 Leg wat salade op de lahmacun

 Knijp nog wat extra citroensap over de lahmacun.


Extra tip: je kan ook een wrap gebruiken als basis, dit spaart je de moeite om zelf deeg te maken. Of check hier onder de recepten voor lahmacun met brick deeg of yufka!

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page