top of page

Lahmacun pizza

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 apr
  • 1 minuten om te lezen

Dit monster van Frankenstein is een kruising tussen lahmacun en pizza.

Lahmacun word vaak "Turkse pizza" genoemd, maar het is natuurlijk geen pizza. Vandaar kwam wel het idee om deze twee gerechten te kruisen en een échte "Turkse pizza" te maken.

In plaats van pizza saus gebruikte ik lahmacun mengsel, en met mijn eigen pizzadeeg natuurlijk.


Alle speciale ingredienten komen van bij de Turkse supermarkt.


Voor 1 pizza

20 minuten werk



Gehaktmengsel:

100 gram gehakt


1/2 tomaat

1/4 rode paprika

1/2 groene Turkse peper (charliston biber)

1/2 groene pikante Turkse peper

1/2 ajuin

5 gram verse peterselie

1 theelepel tomatenpuree (domates salçası)

1 theelepel paprikapuree (biber salçası)

1/2 theelepel turkse chilivlokken (pul biber)

Zout naar smaak


Extra toppings:

1/4 rode paprika

1/2 ajuin

50 gram rundsgehakt

2 ingemaakte turkse pepers

3 eetlepel geraspte kaşar kaas (of een andere soort jonge kaas)


Verse peterselie en een halve citroen om af te werken



Maak het gehaktmengsel:

 Doe alles gehalve het vlees in een hakmolentje en hak tot alles klein is.

 Laat uitlekken in een vergiet.

 Meng dit onder het gehakt. Kruid eventueel nog wat bij.


Rol het deeg uit en smeer het gehaktmengsel er gelijkmatig overheen


Versier met toefjes gehakt, stukjes paprika, Turkse peper en ajuin


✨ Bak de pizza 6 minuten op 400 graden in de pizza oven.

✨ Of 20 minuten op 220 graden (onderwarmte) in de oven.


Werk af met verse peterselie en citroensap.


Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page