Lahmacun pizza
- Leen
- 12 apr
- 1 minuten om te lezen

Dit monster van Frankenstein is een kruising tussen lahmacun en pizza.
Lahmacun word vaak "Turkse pizza" genoemd, maar het is natuurlijk geen pizza. Vandaar kwam wel het idee om deze twee gerechten te kruisen en een échte "Turkse pizza" te maken.
In plaats van pizza saus gebruikte ik lahmacun mengsel, en met mijn eigen pizzadeeg natuurlijk.
Alle speciale ingredienten komen van bij de Turkse supermarkt.
Voor 1 pizza
20 minuten werk
Gehaktmengsel:
100 gram gehakt
1/2 tomaat
1/4 rode paprika
1/2 groene Turkse peper (charliston biber)
1/2 groene pikante Turkse peper
1/2 ajuin
5 gram verse peterselie
1 theelepel tomatenpuree (domates salçası)
1 theelepel paprikapuree (biber salçası)
1/2 theelepel turkse chilivlokken (pul biber)
Zout naar smaak
Extra toppings:
1/4 rode paprika
1/2 ajuin
50 gram rundsgehakt
2 ingemaakte turkse pepers
3 eetlepel geraspte kaşar kaas (of een andere soort jonge kaas)
Verse peterselie en een halve citroen om af te werken
Maak het gehaktmengsel:
✨ Doe alles gehalve het vlees in een hakmolentje en hak tot alles klein is.
✨ Laat uitlekken in een vergiet.
✨ Meng dit onder het gehakt. Kruid eventueel nog wat bij.
✨ Rol het deeg uit en smeer het gehaktmengsel er gelijkmatig overheen
✨ Versier met toefjes gehakt, stukjes paprika, Turkse peper en ajuin
✨ Bak de pizza 6 minuten op 400 graden in de pizza oven.
✨ Of 20 minuten op 220 graden (onderwarmte) in de oven.
Comentários