Lamsgehakt wrap met koriander hummus en spicy pijnboompitten
- Leen
- 9 jul 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 12 jul 2024
Voor 4 wraps
1 uur werk
Voor het gehakt:
500 gram lamsgehakt
2 eetlepel paprika puree
3/4 ui
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gedroogde oregano
Zout
Voor de koriander hummus:
1 blik kikkererwten
25 gram koriander
2 eetlepels tahini
2 tenen knoflook
1/4 ui
Zout
Water of olijfolie (ik gebruikte water, vond lamsgehakt al vettig genoeg)
Voor de knoflooksaus:
125 gram griekse yoghurt
1 teen knoflook
Sap van 1/2 citroen
Zout
Voor de spicy pijnboompitten:
30 gram pijnboompitten
15 ml olie
1/2 theelepel chili vlokken (pul biber)
Zout
Voor de koolsalade:
1/4 witte kool
Sap van 1/2 citroen
Enkele koriander blaadjes
Voor de wrap:
4 stuks libanees brood
Turkse pepers uit een bokaal
Ingemaakte rode ui (recept op mijn site)
Voor het gehakt:
āØļø Doe de ui, paprika puree en kruiden in een hakmolentje. Maal dit tot een pasta.
āØļø Meng de kruidige pasta met het lamsgehakt.
āØļø Neem een spiesje en vorm het lamsgehakt er rond. Er kunnen ook kefta (balletjes) van gerold worden.
āØļø Bak de spiesjes in een pan tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voor de koriander hummus:
āØļø Doe alle ingredienten behalve de olie in een blender en blend dit tot een dikke pasta.
āØļø Voeg traag de olie toe tot de gewenste consistie bereikt is.
Voor de knoflooksaus:
āØļø Hak de knoflook fijn en meng deze met de andere ingredienten.
Voor de spicy pijnboompitten:
āØļø Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
āØļø Voeg de olie en kruiden toe en laat 1 minuut bakken.
Voor de koolsalade:
āØļø Snij de kool fijn met een mandoline.
āØļø Meng hieronder het citroensap en de koriander blaadjes.
Voor de wrap:
āØļø Warm het libanees brood op in de microgolf of in een pan.
āØļø Smeer een laag koriander hummus op het brood.
āØļø Leg hierop de lamsgehakt spiezen.
āØļø Werk af met de koolsalade, gepekelde ui en pijnboompitten.
āØļø Rol op en serveer met de knoflooksaus en enkele turkse pepers.
Comments