top of page

Lamsgehakt wrap met koriander hummus en spicy pijnboompitten

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 9 jul 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 12 jul 2024




Voor 4 wraps

1 uur werk


Voor het gehakt:

500 gram lamsgehakt

2 eetlepel paprika puree

3/4 ui

1 theelepel gedroogde munt

1 theelepel gedroogde oregano

Zout


Voor de koriander hummus:

1 blik kikkererwten

25 gram koriander

2 eetlepels tahini

2 tenen knoflook

1/4 ui

Zout

Water of olijfolie (ik gebruikte water, vond lamsgehakt al vettig genoeg)


Voor de knoflooksaus:

125 gram griekse yoghurt

1 teen knoflook

Sap van 1/2 citroen

Zout


Voor de spicy pijnboompitten:

30 gram pijnboompitten

15 ml olie

1/2 theelepel chili vlokken (pul biber)

Zout


Voor de koolsalade:

1/4 witte kool

Sap van 1/2 citroen

Enkele koriander blaadjes


Voor de wrap:

4 stuks libanees brood

Turkse pepers uit een bokaal

Ingemaakte rode ui (recept op mijn site)


Voor het gehakt:

āœØļø Doe de ui, paprika puree en kruiden in een hakmolentje. Maal dit tot een pasta.

āœØļø Meng de kruidige pasta met het lamsgehakt.

āœØļø Neem een spiesje en vorm het lamsgehakt er rond. Er kunnen ook kefta (balletjes) van gerold worden.

āœØļø Bak de spiesjes in een pan tot ze gaar en goudbruin zijn.


Voor de koriander hummus:

āœØļø Doe alle ingredienten behalve de olie in een blender en blend dit tot een dikke pasta.

āœØļø Voeg traag de olie toe tot de gewenste consistie bereikt is.



Voor de knoflooksaus:

āœØļø Hak de knoflook fijn en meng deze met de andere ingredienten.


Voor de spicy pijnboompitten:

āœØļø Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

āœØļø Voeg de olie en kruiden toe en laat 1 minuut bakken.



Voor de koolsalade:

āœØļø Snij de kool fijn met een mandoline.

āœØļø Meng hieronder het citroensap en de koriander blaadjes.


Voor de wrap:

āœØļø Warm het libanees brood op in de microgolf of in een pan.

āœØļø Smeer een laag koriander hummus op het brood.

āœØļø Leg hierop de lamsgehakt spiezen.

āœØļø Werk af met de koolsalade, gepekelde ui en pijnboompitten.

āœØļø Rol op en serveer met de knoflooksaus en enkele turkse pepers.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

Ā© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page