
Ik serveerde deze pasta aan gasten, en dacht véél te maken en dus ook overschot te hebben. dat was niet zo :) een groot succes!
Voor 4 personen
1 uur werk
500 gram linguine
Saus:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ajuin
1 eetlepel Olijfolie
Peper en zout naar smaak
4 tenen look
+5 eetlepels extra olijfolie
Scampi:
600 gram scampi, gepeld en ontdooid
3 eetlepels olijfolie
3 tenen look
Zout naar smaak
1/2 theelepel pul biber (Turkse chili vlokken) of 1/4 theelepel gewone chilivlokken
Afwerking:
1 gele paprika
1 rode paprika
200 gram kerstomaten
Verse peterselie en basilicum
Maak de saus:
✨ Snij de paprika's en ajuin grof.
✨ Doe ze in een ovenschaal met de look, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
✨ Rooster onder de grill tot de randjes bruin zien, ongeveer 20 minuten.
✨ Doe alles in een hakmolentje met vijf eetlepels olijfolie en mix tot een gladde saus.
✨ Snij de paprika's voor de afwerking in kleine blokjes.
✨ Snij de kerstomaten in de helft.
✨ Hak de peterselie en basilicum.
✨ Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking.
Maak de scampi:
Comments