top of page

Linguine met scampi, look en paprikasaus

Foto van schrijver: Leen Leen

Ik serveerde deze pasta aan gasten, en dacht véél te maken en dus ook overschot te hebben. dat was niet zo :) een groot succes!


Voor 4 personen

1 uur werk


500 gram linguine


Saus:

1 rode paprika

1 gele paprika

1 ajuin

1 eetlepel Olijfolie

Peper en zout naar smaak

4 tenen look

+5 eetlepels extra olijfolie


Scampi:

600 gram scampi, gepeld en ontdooid

3 eetlepels olijfolie

3 tenen look

Zout naar smaak

1/2 theelepel pul biber (Turkse chili vlokken) of 1/4 theelepel gewone chilivlokken


Afwerking:

1 gele paprika

1 rode paprika

200 gram kerstomaten

Verse peterselie en basilicum




Maak de saus:

Snij de paprika's en ajuin grof.

Doe ze in een ovenschaal met de look, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Rooster onder de grill tot de randjes bruin zien, ongeveer 20 minuten.

Doe alles in een hakmolentje met vijf eetlepels olijfolie en mix tot een gladde saus.


Snij de paprika's voor de afwerking in kleine blokjes.

Snij de kerstomaten in de helft.

Hak de peterselie en basilicum.

Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking.


Maak de scampi:

Hak de look

Doe de olijfolie, look, zout en pul biber bij de scampi en meng goed.

Bak de scampi op hoog vuur gaar, zéker niet te lang, van zodra ze roze kleuren zijn ze gaar. Doe dit dus à la minute.


In een grote pan, doe de paprikasaus samen met de paprikablokjes en kerstomaten.

Bak dit even kort op.

Voeg wat kookvocht van de pasta toe voor een goede binding.

Voeg de pasta en scampi toe.

Voeg de verse peterselie en basilicum toe en meng alles goed door elkaar.

Serveer onmiddellijk.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page