Makkelijke dumplings met rijstpapier
- Leen
- 12 minuten geleden
- 2 minuten om te lezen

Deze makkelijke dumplings met rijstpapier zijn een snelle en eenvoudige manier om van heerlijke dumplings te genieten, zonder dat je zelf deeg hoeft te maken, en ook zonder gepruts door ze per zes te rollen in plaats van individueel te maken. Je kunt ze vullen met een vulling naar keuze, ik gebruikte varkensgehakt met allerlei smaakmakers.
Voor 24 stuks
45 min werk
Voor de vulling:
350 gram varkensgehakt
2 lente ui
1 kleine ajuin
Stuk gember de grootte van een duim
3 tenen look
1 ei
3 eetlepels panko
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesam olie
8 vellen rijstpapier (vierkant)
Olie om te frituren
Maïzena
Om af te werken:
Verse koriander
Lente ui
Sesam zaadjes
Sriracha, zoetzure saus, hoisin saus
✨ Doe de gember, look, ajuin, koriander en lente ui in een hakmolen en hak fijn.
✨ Meng dit onder het gehakt.
✨ Voeg het ei, panko, sojasaus en sesamolie toe.
✨ Meng alles goed door elkaar.
✨ Maak het rijstvel nat met koud water (zeker géén warm water). Leg het rijstvel op een plank.
✨ Doe de vulling er op (zie foto) en tegen dat de vulling er op ligt, kan je al gaan rollen.
✨ Je wil dat het rijstvel net flexibel genoeg is om te rollen. Dit is na ongeveer 1 minuut, nadat deze nat werd gemaakt.
✨ Rol zo strak mogelijk.
✨ Doe hetzelfde met het tweede rijstvel voor een dubbele laag.
✨ Laat de rol nu 10 minuten rusten zodat het zacht genoeg word om te snijden.
✨ Herhaal tot alle rijstvellen en gehaktmengsel op is.

✨ Met een gekarteld mes (tomatenmes), snij elke rol in zes gelijke stukjes.
✨ Doe een laag olie van ongeveer 2,5 cm in een pan en laat opwarmen tot ongeveer 160 graden.
✨ Met behulp van een zeef, doe een laag maizena aan beide kanten van de dumplings.
✨ Bak de dumplings gaar in de olie, ongeveer 5 minuten langs elke kant.
✨ Versier met koriander, sesamzaad en een saus naar keuze.
✨ Bijvoorbeeld, mijn zelfgemaakte zoetzure saus (recept vind je hier) of zoetzure gembersaus (recept vind je hier)
✨ Extra tip: je kan de gare dumplings ook invriezen en daarna in de airfryer weer opwarmen, 10 minuten op 160 graden.
Comments