top of page

"Menemen": Turkse eieren met tomaat

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 24 okt 2024
  • 1 minuten om te lezen

Turks ontbijt is volgens mij het beste ontbijt ter wereld. Allemaal kleine elementen zoals feta, olijven, soorten brood en confituur, veel groenten en fruit en vaak ook dit gerecht, menemen. Een gerecht met onder andere eieren en tomaat.

Ik vond honderden variaties op internet. Met verse tomaten of uit blik, met kaas erop, met pikante pepers, met paprika puree er bij, met pul biber ... ik maakte mijn versie. Met maar 5 hoofdingredienten, olie en pezo tel ik niet mee ;)


Voor 2 personen als stevig ontbijt, met (Turks) brood

20 minuten werk


4 eieren

4 tomaten

1 groene paprika (of 2 Turkse milde pepers)

1 ui

Handje verse platte peterselie

Goeie scheut olijfolie

Peper en zout



✨️ Snij de tomaten in grove stukken.

✨️ Snipper de ui.

✨️ Snij de paprika in kleine blokjes.

✨️ Hak de peterselie.

✨️ Doe de olijfolie in een pan en zet op hoog vuur.

✨️ Stoof de ui kort aan, tot ze glazig is.

✨️ Doe de paprika er bij en laat enkele minuten mee bakken.

✨️ Zet het vuur nu laag en voeg de tomaten toe. Laat 15 minuten sudderen tot alles zacht is.

✨️ Kruid met peper en zout.

✨️ Breek en kluts de eieren in een kommetje.

✨️ Giet de eieren bij het tomatenmengsel en roer om, tot de eieren gaat zijn maar nog smeuïg. Zet het vuur uit. Door de overgebleven hitte garen de eieren nog wat verder.

✨️ Werk af met de peterselie.

✨️ Serveer met krokant Turks brood. Ik had er geen meer ;(


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page