Yep, dat heb ik met opzet verkeerd geschreven :)
Een variatie op bolognaise saus, met merguez worstjes en extra kruiding om de smaak nog beter uit te laten komen.
Ik maakte deze al regelmatig voor gasten en krijg steeds veel complimenten.
Een absolute smaakbom. Ik maakte een grote grote pot, om het grootste deel in te vriezen.
Voor ongeveer 15 porties voor in de vriezer
1.5 a 2 uur werk
1.4 kilo merguez worstjes van lam of gemengd, naar keuze
500 gram rundsgehakt
1.2 kilo tomatenstukjes in blik
800 ml passata
2 grote wortels
1 rode paprika
1 gele paprika
3 ajuinen
De extra kruiding:
1 eetlepel komijn poeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel korianderzaad
2 eetlepels mild paprikapoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
Chili vlokken naar smaak
✨ Bereid de ingredienten voor:
✨ Snij de merguez open en haal het vlees er uit.
✨ Schil de wortels en uien en snij in kleine blokjes.
✨ Snij de paprika's in kleine blokjes
✨ In een grote pot, doe een scheutje olie en fruit de ui aan.
✨ Voeg het vlees toe en stamp fijn met een puree of gehaktstamper.
✨ Voeg alle kruiden toe en laat nog even mee bakken. Dit activeert de smaken.
✨ Voeg de tomatenstukjes en passata toe.
✨ Voeg de wortels en paprika toe en laat nu minstens 1 uur sudderen, maar bij voorkeur 1,5 uur.
✨ Smakelijk.
Comments