Paaseieren
- Leen
- 14 apr
- 2 minuten om te lezen

Binnenkort is het Pasen, een religieuze feestdag die ik niet echt vier... maar ik eet wel graag paaseitjes :) zowel in de vorm van een kippenei, maar vooral in de vorm van een chocolade ei :)
Ik maakte vandaag gekleurde hardgekookte kippeneieren, gekleurd met natuurlijke ingrediënten, namelijk met rode kool (blauw) en kurkuma (geel). Door een chemische reactie kleurt de rode kool blauw, tof he.
Voor de tekening op de eieren:
1 paar nylon kousen
Touw
Kleine blaadjes zoals dille, peterselie, bloemen uit de tuin, gras...
Voor de blauwe eieren:
1/4 rode kool
1 liter water
50ml azijn
6 witte eieren (rauw)
Voor de gele eieren:
1 liter water
3 eetlepels kurkuma
6 witte eieren (rauw)
Tip: je kan ook schillen van ajuin, rode biet, spirulina .... gebruiken om eieren te kleuren!
Bereid de eieren voor:
✨ Snij de nylon kousen in stukjes, maak er grote vierkanten van.
✨ Leg op elk ei een blaadje of bloemetje.
✨ Draai de nylon kous er strak rond en bind dicht met een touwtje.
Voor de blauwe eieren:
✨ Snij de rode kool in reepjes.
✨ Doe de rode kool, azijn en water in een pot en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken zodat de kleuren vrij komen. Door de azijn ontstaat een chemische reactie met de rode kool en zullen de eieren blauw kleuren.
✨ Laat de eieren er zachtjes in glijden en laat 15 minuten rustig koken.
Voor de gele eieren:
✨ Doe het water en de kurkuma in een pot en breng aan de kook.
✨ Laat enkele minuten koken tot de kurkuma opgelost is.
✨ Laat de eieren er zachtjes in glijden en laat 15 minuten rustig koken.
✨ Aangezien deze eieren gekookt zijn met allemaal eetbare ingrediënten, kan je deze gerust eten. Het kan zijn dat de binnenkant ook lichtjes verkleurd is maar dit kan zeker geen kwaad en doet niets aan de smaak.
✨ Fijne pasen!
Comments