Voor 12 stuks
30 minuten werk
12 pani pure schelpjes (te koop bij o.a. Hanos of een winkel met indiase of nepalese ingredienten, ook wel gol gappa genoemt)
Zonnebloemolie om te frituren
3 sneetjes rauwe ganzenlever
2 eetlepels uienconfijt
Enkele stukjes ingemaakte rode uit, recept staat op mijn site
Voor de saus:
100 ml water
1 theelepel kippenjus poeder, of kippenbouillon + maizenapoeder
½ theelepel vijfkruidenpoeder
10 gram donkere chocolade
✨Frituur de pani puri schelpjes in hete zonnebloemolie tot ze na enkele seconden een bolletje worden
✨Maak de saus door het water aan de kook te brengen, het kippenjuspoeder en vijfkruidenpoeder er onder te mengen met een garde tot het dik wordt. Zet het vuur uit en voeg de chocolade toe.
✨Bak de ganzenlever zonder extra vetstof met een snufje zout tot gaar maar vanbinnen nog lichtroze.
✨Maak met een theelepel of vingers een gaatje in de pani puri, vul met een stukje ganzenlever, de saus, een beetje uitenconfijt en een stukje gepekelde rode ui.
Comments