"Parmigiana alla melanzane": Italiaanse ovenschotel met aubergine
- Leen
- 24 mrt
- 2 minuten om te lezen

Deze hartverwarmende ovenschotel met aubergine, tomatensaus en gesmolten kaas kennen we allemaal vast wel, het is de eerste keer dat ik het zelf maakte. Of je het nu als hoofdgerecht of bijgerecht serveert, dit gerecht is altijd een succes.
Voor 3 a 4 personen (met brood)
1 uur werk
Voor de aubergine laag:
2 aubergines
Zout
Véél olijfolie
180 graden
Voor de saus:
500 ml passata
50 ml rode wijn
1 ajuin
2 tenen knoflook
Peper en zout naar smaak
10 ml olijfolie
1/2 plantje basilicum
1/2 plantje basilicum
1 bol mozzarella
50 gram parmezaan
100 gram provolone
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht stand.
✨ Snij de aubergine in plakken. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
✨ Overgiet royaal met olijfolie en kruid met peper en zout.
✨ Bak de aubergine in oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
Maak ondertussen de saus:
✨ Snipper de ajuin en hak de look.
✨ Stoof de ajuin en look in de olijfolie.
✨ Blus met de witte wijn.
✨ Doe de passata er bij, kruid met peper en zout.
✨ Laat 15 minuten pruttelen.
✨ Doe de basilicum er bij.
✨ Laat nog 5 minuten pruttelen.
✨ Mix de saus glad met een staafmixer.
✨ Bereid de andere ingrediënten voor:
✨ Rasp de provolone en parmezaan, snij de mozzarella in schijfjes.
✨ Maak laagjes in volgorde: saus - aubergine -kaas - enkele blaadjes verse basilicum - saus... tot alles op is.
✨ Bak in de oven onder de grill tot er een mooie korst op staat, ongeveer 10 minuten.
✨ Serveer met krokant stokbrood.
✨ Tip: bereid dit gerecht voor en vries in zijn geheel in voor drukke avonden.
Comments