Penne met aubergine, tomaat en makreel
- Leen
- 5 apr
- 1 minuten om te lezen

Op zoek naar een snelle en smaakvolle pastamaaltijd met een vleugje de Middellandse Zee? Deze penne met aubergine, tomaat en makreel zit boordevol rijke smaken en is eenvoudig te bereiden. De romige aubergine en zoete tomaten vormen een perfecte basis, terwijl de makreel zorgt voor een diepe, hartige toets.
Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond, maar heeft genoeg karakter om indruk te maken op gasten. Met slechts een paar ingrediënten zet je in minder dan 30 minuten een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel!
Voor 4 personen
30 minuten werk
500 gram penne
1 blik tomatenstukjes
3 blikjes makreel in tomatensaus
2 aubergines
Een goeie scheut olijfolie
1 ajuin
Zout en peper naar smaak
Een handje verse basilicum
Een handje verse peterselie
Om af te werken:
Verse basilicum
Pijnboompitten
✨ Snij de aubergine in blokjes.
✨ Snipper de ajuin.
✨ Doe de ajuin en aubergine in een grote pan met een grote scheut olijfolie en laat 15 minuten bakken, roer regelmatig om. Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Breng ondertussen alvast water aan de kook voor de pasta.
✨ Voeg de tomatenstukjes en makreel er bij en laat nog eens 10 minuten pruttelen.
✨ Hak de peterselie en basilicum en voeg toe vlak voor het serveren.
✨ Werk af met een blaadje basilicum en pijnboompitten.
Kommentare