top of page

"Peshwari naan": Indisch plat brood met kokos en rozijn

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 22 nov 2024
  • 2 minuten om te lezen

Naan is indisch plat brood, vaak gegeten bij curry's. Peshwari naan is een gevulde versie daarvan, met rozijnen en noten. Ik bestel deze altijd wanneer wij indisch gaan eten en vond dat het eens dringend tijd was om dit eens zelf te maken. Ik maakte er onmiddellijk genoeg om in te vriezen.


Voor mijn lezers uit Nederland, in het Vlaams refereren we naar India als "Indisch", en naar Indonesië als "Indonesisch". Om verwarring te voorkomen.


Voor 8 stuks

40 minuten werk + 1 uur rijzen


Voor het deeg:

600 gram bloem

300 gram yoghurt

250 ml water

7 gram droge gist

Zout

1 theelepel suiker

50 gram bloem om te strooien


Voor de vulling:

50 gram amandelen

50 gram kokos

50 gram rozijnen

50 gram boter

1 eetlepel bruine suiker


Extra: gesmolten boter



✨ Maak het deeg:

✨ Warm het water lichtjes op in de microgolf en doe het zakje gist er bij. Meng goed. Laat 5 minuten staan.

✨ In een kom, meng de bloem, yoghurt, zout, suiker en water met gist.

✨ Kneed 10 minuten met de hand of 3 minuten met een keukenmachine met de deeghaak.

✨ Het deeg zal een beetje plakkerig aanvoelen maar dit komt in orde met wat geduld.

✨ Laat het deeg een uur rijzen met een handdoek over de kom heen.



✨ Maak ondertussen de vulling:

✨ Doe de kokos, amandelen, rozijnen, boter en suiker in een hakmolentje en mix tot het bijna een pasta is.

✨ Zet opzij.

✨ Bestrooi tijdens alle stappen het werkvlak met voldoende bloem zodat het deeg niet plakt.

✨ Verdeel het deeg in 8 bolletjes.

✨ In je hand, maak van het bolletje een "kommetje" en doe er een dikke eetlepel van de vulling in. Knijp het deeg bij elkaar tot het bolletje dicht is. Herhaal dit tot het deeg en vulling op zijn.

✨ Rol met een deegrol elk bolletje tot ongeveer 0,5 cm dikte uit.

✨ Zet een pan op middelhoog vuur.

✨ Strijk een beetje water op 1 kant van het deeg en leg deze in de pan met de natte kant eerst. Dit helpt om een krokante korst te vormen. Olie is niet nodig.

✨ Wanneer de naan goudbruin gebakken is en er vormen zich bellen, draai ze om.

✨ Bak tot de andere kant ook mooi gekleurd is.

✨ Bestrijk ze met gesmolten boter en serveer.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page